Gartner: Apple a fost cel mai mare producător de smartphone-uri în T4 2020

22.02.2021
Gartner: Apple a fost cel mai mare producător de smartphone-uri în T4 2020

Un nou raport independent, de data aceasta de la Gartner, sugerează că Apple a fost pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri pe trimestrul al patrulea din 2020. Recordul se datorează în mare parte seriei iPhone 12, care a reușit să crească semnificativ vânzările companiei în ultimele trei luni din 2020. Samsung în schimb a scăzut mult față de 2019, în timp ce Huawei a căzut abia pe locul al cincilea, conform acestui raport.

Apple este pe primul loc în clasament pentru prima dată în ultimii patru ani

Analiștii Gartner spun că Apple conduce acum piața de smartphone-uri, după ce a înregistrat creșteri de 15% în cel de-al patrulea trimestru din 2020, datorită unui „super ciclu de upgrade”. iPhone 12 a fost așteptat de mulți utilizatori de iPhone, în special datorită faptului că a venit cu 5G la pachet, însă au existat și destui fani interesați de noul design și de noile camere performante ale seriei. În total, Apple a vândut 80 de milioane de smartphone-uri în această perioadă.

Compania de studii de piață se așteaptă ca Apple să continue să crească și în trimestrul întâi din 2021, datorită anului nou chinezesc, dar și pieței care este în recuperare, după ce în prima jumătate din 2020 a suferit o scădere semnificativă de până la 12%. La finalul anului 2020 însă, scăderea pieței a fost de numai 5%, datorită vânzărilor din perioada sărbătorilor.

Samsung a scăzut însă cu 12% în T4 2020 față de 2019. Compania nu a avut succesul așteptat cu modelele high-end, iar branduri chinezești precum Oppo, Xiaomi și Vivo au acaparat o parte din clienții care cumpărau tradițional Samsung din gama de produse mid-range.

Scăderea înregistrată de Huawei a fost însă de 41% în ultimul trimestru din 2020. Compania este acum pe locul al cincilea, sub companii precum Xiaomi și Oppo, care ocupă locurile 3 și 4 în clasament.

sursa: FT

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult