Go4News: Samsung cumpără Harman cu 8 miliarde de dolari

14.11.2016

Samsung a anunţat că va achiziţiona Harman, companie care produce sisteme hi-fi audio şi tehnologii pentru maşini conectate, cu 8 miliarde de dolari. Harman oferă produse premium sub mai multe branduri, printre care Harman Kardon, JBLşi AKG Acoustics.

 

Se pare că gigantul sud-coreean este interesat în primul rând de sistemele de infotainment pentru automobile dezvoltate de Harman, care pot fi găsite în 30 milioane de maşini aflate pe străzi. Samsung se aşteaptă ca această piaţă să depăşească valoarea de 100 miliarde de dolari până în 2025.

Samsung nu avea un produs cu care să concureze direct cu Apple CarPlay sau Android Auto. Totuşi, compania a lansat în septembrie 2015 Care Mode for Galaxy, o metodă de operare pentru smartphone-urile sale prietenoasă cu şoferii aflaţi în trafic.

 

 

Compania va folosi tehnologiile audio dezvoltate de Harman pentru a-şi îmbunătăţi propriile produse, aşa că nu vom fi surprinşi dacă va lansa în curând un smartphone Galaxy cu difuzoare Harman Kardon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video