Google a recrutat echipa aflată în spatele popularului emulator de Android pentru PC, LeapDroid

07.11.2016
Google a recrutat echipa aflată în spatele popularului emulator de Android pentru PC, LeapDroid

Echipa aflată în spatele popularului emulator de Android pentru PC, LeapDroid, a trecut în tabăra Google. Vestea proastă este că prin achiziţia făcută, Google pune capăt dezvoltării LeapDroid, aplicaţia rămânând fără suport din partea creatorilor săi.

Astfel, emulatorul LeapDroid rămâne neafiliat Google, oferta vizând doar recrutarea echipei de dezvoltatori, care ar urma să lucreze la alte proiecte. Neoficial, înţelegerea pare să includă renunţarea tacită la dezvoltarea aplicaţiei, care între timp a şi dispărut din pagina oficială de download.

Considerat un emulator solid de Android, LeapDroid va continua să funcţioneze pe PC-urile unde este deja instalat, însă cei care doresc să folosească aplicaţii de Android pe PC rămân cu o opţiune în minus. Rămâne de văzut în ce măsură va fi umplută această nişă de către alţi dezvoltatori software, sau dacă Google va continua să neutralizeze şi alte ameninţări la adresa strategiei sale de business, achiziţionând companii. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult