Google mută producția de telefoane Pixel în Vietnam, dar ar putea livra un model pliabil din China

02.09.2022
Google mută producția de telefoane Pixel în Vietnam, dar ar putea livra un model pliabil din China

Atrase de forța de muncă ieftină și situația politică ceva mai predictibilă, tot mai multe companii de tehnologie occidentale își mută activitatea de producție din China la fabricile partenerilor din Vietnam. Urmând acest trend, Google ar fi decis să multe producția de telefoane Pixel la fabricile din Vietnam ale partenerului Foxconn.

Potrivit dezvăluirilor apărute în publicația The New York Times, citând surse apropiate companiei americane, Google va muta producția celor mai noi modele Pixel la fabricile Foxconn, mai livrând în China doar versiunile Pixel deja lansate. Excepția vizează și primul telefon pliabil de la Google, care deși încă nu a fost anunțat oficial, s-ar afla deja într-un stadiu avansat de pregătire cu partenerii din China. Astfel, până la jumătate din producția de telefoane Pixel high-end de anul viitor ar urma să fie livrată din Vietnam.

Potrivit zvonurilor, motivul pentru care primul telefon Google cu ecran pliabil va fi fabricat exclusiv în China ține de selectarea unor componente foarte avansate, precum ecranul și balamaua acestuia, care justifică păstrarea unui lanț de aprovizionare cât mai scurt către furnizorii din această țară. Tot pe surse aflăm și un posibil nume – Pixel Notepad, dispozitivul cu un design urmând să fie dezvăluit în prima parte a anului viitor.

Acționând înaintea celor de la Google, Apple livrează deja o parte din producția iPhone de la fabrici din India și Vietnam.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult