Pixel Notepad, primul telefon Google cu ecran pliabil, ar putea intra în fabricație din a doua jumătate a anului

17.03.2022
Pixel Notepad, primul telefon Google cu ecran pliabil, ar putea intra în fabricație din a doua jumătate a anului

Primele zvonuri despre Pixel Notepad au apărut în luna ianuarie, oferind posibile specificații și chiar un design pentru viitorul telefon Google cu ecran pliabil.

La fel ca actuala serie Pixel, este eșteptat ca Google să ofere noul telefon pliabil ca cu dotări de nivel flagship, dar un preț mai mic decât al principalului competitor, Galaxy Z Fold 3. Potrivit speculațiilor de până acum, ținta fixată este 1399 dolari, pentru echiparea de bază.

Pregătirea unui telefon Pixel Fold este confirmată și cu indicii lăsate în codul Android 12L, versiunea de Android special dezvoltată de Google pentru afișare pe ecrane de dimensiuni mai mari, cum sunt cele regăsite pe tablete sau telefoane pliabile. Un astfel de indiciu ia forma unei animații Android, parte dintr-un viitor ghid adresat posesorilor de telefoane pliabile. Tot prin analizarea codului Android obținem și numele viitorului smartphone: Google Pixel Notepad.

Așteptând disponibilitatea celei de-a două generație a chipsetului Tensor, Google ar putea demara producția noului smartphone în trimestrul Q3, pregătind o lansare în serie limitată, cel mai probabil spre finalul acestui an. Setul de specificații nu este cunoscut deocamdată, însă putem aștepta ca Google să facă unele economii omițând configurația de camere foto oferită pe seria Pixel 6. În schimb, am putea regăsi senzorul Sony IMX363 de 12.2MP folosit cu seria Pixel 5, alăturat unei camere ultra-wide de 12MP și cameră frontală de 8MP.

Am putea afla mai multe detalii despre Pixel Notepad cu ocazia conferinței Google I/O programată pentru luna mai, eveniment la care este așteptată dezvăluirea telefonului Pixel 6a, alături de primul smartwatch din seria Pixel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult