Google Pixel 7 Pro, pe jumătate fabricat de Samsung

09.02.2023
Google Pixel 7 Pro, pe jumătate fabricat de Samsung

Având în vedere faptul că Google este în o companie de tehnologie și nu producător hardware, nu ar trebui să surprindă pe nimeni faptul că telefoanele Pixel 7 sunt asamblate folosind componente fabricate de alți producători. Dar în cazul de față furnizorul Samsung are o importanță deosebită.

Potrivit analizei publicate de Counterpoint Research, aproximativ jumătate dintre componentele Pixel 7 Pro sunt livrate de Samsung. Concret, 51 % din hardware-ul Pixel 7 Pro este constituit din componente Samsung, urmat la mare distanță de Google cu 7 % dintre componente și Micron. reprezentând 5%. Deși mai sunt și alți furnizori trecuți pe listă importanța acestora este minoră. Astfel, am putea spune fără să greșim că Pixel 7 Pro este de facto un telefon Samsung, vândut sub un brand Google.

Printre componentele esențiale furnizate de Samsung avem senzorul ISOCELL GN1 folosit de camera foto principală și ecranul de 6.7” LTPO AMOLED, cel din urmă reprezentând aproape 20 % din costul total al telefonului. Inclusiv cei 12GB memorie LPDDR5 RAM sunt livrați tot de Samsung, sau Micron în rol de furnizor alternativ. Producătorul LSI livrează senzorii de imaginii pentru camera selfie și camera periscope, iar stocarea internă de 128GB este livrată de sud-coreeni de la SK Hynix. Acumulatorul de 5000mAH este asamblat de o companie numită Sunwoda Electronic, dar fabricat de ATL (Amperex Technology Limited), un furnizor din China preferat și de Apple. Cip-ul folosit pentru gestionarea funcției de încărcare rapidă este furnizat de NXP, în timp ce modulul de încărcare wireless este gestionat cu un cip IDT.

Per total, costul de fabricație al unui telefon Pixel 7 Pro 12/128GB este estimat la aproximativ 413 USD, în condițiile unui preț de lansare de 899 USD. redus de curând la 749 USD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult