Huawei a dat în judecată Samsung. Compania sud-coreeană este acuzată de încălcarea unor brevete care ţin de conectivitatea 4G

25.05.2016
Huawei a dat în judecată Samsung. Compania sud-coreeană este acuzată de încălcarea unor brevete care ţin de conectivitatea 4G
Huawei a dat în judecată, în SUA, Samsung pentru încălcarea unor brevete care ţin de conectivitatea wireless pe dispozitive mobile. „Samsung şi partenerii săi au câştigat miliarde de dolari din vânzarea de produse care folosesc tehnologii Huawei”, se arată în plângerea depusă la o curte federală din California. 
 
Citeşte şi: Samsung a prezentat display-ul care se rulează. Posibil să fie integrat în noul Galaxy X
 
Compania chineză a anunţat că va deschide un proces similar împotriva rivalei Samsung în ţara-mamă pentru încălcarea unor brevete pentru tehnologii care le permit dispozitivelor mobile să se conecteze la reţele de date de mare viteză. Huawei este unul dintre cei mai mari producători din lume de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, iar anul trecut a investit 9 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare în acest domeniu. 
 
 
William Plummer, vicepreşedinte al Huawei, a declarat că alte companii mari, precum Apple, Qualcomm sau Ericsson, plătesc licenţe pentru tehnologiile respective, dar că Samsung le foloseşte fără a face acest lucru. 
 
Reprezentanţii Samsung nu au făcut deocamdată declaraţii legate de acest proces. Compania sud-coreeană este liderul mondial pe piaţa de smartphone-uri, iar Huawei ocupă locul trei. 
 
Recent, Huawei a dat în judecată şi ZTE, un alt gigant chinez care produce smartphone-uri şi tehnologii pentru reţele de telecomunicaţii, tot pentru încălcarea unor brevete. În acest cazu au fost deschise procese în Germania, Franţa şi Ungaria. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult