Huawei, acuzat că încearcă să mituiască furnizorii Apple pentru a obţine acces la tehnologiile companiei

Huawei, acuzat că încearcă să mituiască furnizorii Apple pentru a obţine acces la tehnologiile companiei

Dezasamblarea şi analizarea fiecărei componente prezente în dispozitivelor companiilor rivale nu este o practică nouă şi nici măcar ilegală, atât timp cât informaţiile obţinute în acest mod nu sunt folosite pentru a copia de de-a dreptul produsul în cauză. Însă ceea ce au făcut trimişii gigantului Huawei intră puternic în domeniul concurenţei neloiale, apărând ca o tentativă de corupere a partenerilor Apple din China.

Potrivit informaţiilor apărute în publicaţia The Information, unul dintre inginerii Huawei a solicitat o întâlnire cu unul dintre furnizorii de componente pentru produsele Apple Watch, folosind drept pretext promisiunea unui contract foarte profitabil cu Huawei. Însă la negocierile purtate trimişii Huawei a vorbit doar despre Apple Watch, presând furnizorul Apple cu întrebări insistente la care acesta a fi refuzat să răspundă. În esenţă, contractul promis era o formă de mită, în schimbul căreia partenerul Apple responsabil cu producerea senzorului de monitorizare a pulsului s-ar fi angajat să livreze către Huawei secrete industriale.

Aceasta nu este prima tentativă a Huawei pentru coruperea furnizorilor Apple. În anul 2016 o tactică similară a fost încercată cu furnizorul unei componente destinată portabilelor MacBook Pro. La momentul respectiv, inginerii Huawei încercau să afle cum a reuşit Apple fabricarea unei balamale pentru ecran mai subţire decât competiţia, păstrând totodată suficient spaţiu pentru conexiunea electronică spre panoul LCD al ecranului. Potrivit unor mărturii oferite chiar de companiile vizate, Huawei a solicitat chiar fabricarea componentei respective. Chiar dacă partenerii Apple au refuzat orice implicare, Huawei a găsit alţi furnizori interesaţi, balamaua pentru ecran copiată de la produsele Apple ajungând în echiparea clonei Huawei Mate Book Pro.

Considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale pe teritoriul Statelor Unite, Huawei este în prezent vizată de un embargou, vizând soluţiile pentru comunicaţii 5G dezvoltate de companie. Principala temere este că Huawei este de fapt un complice pentru Guvernul Chinez, ale cărui produse sunt folosite pentru înlesnirea activităţilor de spionaj şi infiltrare a infrastructurii de comunicaţii a altor ţări.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult