Huawei pierde accesul și la ecranele OLED furnizate de Samsung

09.09.2020
Huawei pierde accesul și la ecranele OLED furnizate de Samsung

Interdicțiile comerciale impuse de SUA la adresa Huawei converg tot mai mult spre blocarea totală a activității, compania chineză pierzând accesul la cei mai importanți furnizori de componente pentru telefoane mobile.

Începând cu săptămâna viitoare, Samsung nu va mai putea livrata comenzi de ecrane OLED pentru producătorul chinez. Totodată, Huawei pierde accesul și la alte componente Samsung de înaltă performanță, esențiale pentru dispozitive smartphone, cum ar fi soluțiile NAND flash și chip-uri de memorie RAM. Aceleași interdicții vor fi respectate și de SK Hynix, un alt furnizor esențial pentru aprovizionarea cu chip-uri de memorie.

Huawei pierde accesul la principalii furnizori de componente

Potrivit informațiilor apărute în publicația sud-coreeană Chosun Biz , atât LG Display, cât și Samsung Display nu vor mai furniza ecrane pentru Huawei. În timp ce Samsung a refuzat să comenteze știrile, LG Display a precizat într-o declarație de presă că măsura impusă de guvernul SUA va avea un impact minim asupra afacerii sale, deoarece nu furniza decât un volum limitat de ecrane pentru Huawei.

Aparent, LG Display și Samsung Display au decis să oprească furnizarea către Huawei, deoarece ecranele produse folosesc anumite cipuri care înglobează tehnologii dezvoltate de firme din SUA. Potrivit noilor reguli trasate de guvernul SUA, orice companie are utilizează hardware sau software dezvoltat în SUA trebuie să obțină aprobări explicite de la Washington înainte de a iniția schimburi comerciale cu Huawei.

Deși ar putea cumpăra panouri LCD și OLED de la alți producători chinezi de display-uri, cum ar fi BOE și CSOT, Huawei nu prea are alternative pentru procurarea soluțiilor de memorie, stocare și alte cipuri realizate folosind procese tehnologice moderne.

Complicând și mai mult lucrurile, Departamentul American de Apărare a solicitat adăugarea celui mai mare furnizor de semiconductoare din China, SMIC, pe lista companiilor interzise de la a mai avea legături comerciale cu Statele Unite, inclusiv prin folosirea de tehnologii americane în activitatea de producție. Lovind nu doar în Huawei, măsura va priva multe alte companii chinezești de componente esențiale pentru asamblarea de smartphone-uri, tablete și laptopuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult