SUA ar putea include pe lista neagră cel mai mare producător de semiconductori din China

06.09.2020
SUA ar putea include pe lista neagră cel mai mare producător de semiconductori din China
Foto: Profimedia Images

SUA ar putea include pe lista neagră pe care se află Huawei și cel mai mare producător de semiconductori din China, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), conform unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

Potrivit sursei citate, în acest moment este analizată această posibilitate. Dacă acest lucru se va întâmpla, SMIC ar pierde accesul la produse și servicii produse de companii americane, transmite CNBC. Pentru a face afaceri cu compania chineză, firmele din SUA ar avea nevoie de licențe acordate de guvernul american. În cazul Huawei, aceste licențe au fost acordate foarte rar.

Citește și: Pare de necrezut, dar un analist crede că Huawei ar putea ieși de pe piața de smartphone-uri

O astfel de decizie ar pune o presiune și mai mare pe companiile de tehnologie din China și ar fi un nou punct culminant în războiul comercial dintre Washington și Beijing.

SUA lovește China acolo unde o doare cel mai tare: industria de semiconductori

SMIC este esențială pentru dezvoltarea industriei de semiconductori din China, care se află, din punct de vedere tehnologic, destul de mult în urma celei americane. Statul asiatic investește masiv pentru a reduce decalajele în acest domeniu esențial.

Pe lista neagră amintită se află 275 de companii din China, potrivit Reuters.

Americanii susțin că marile companii chineze, mai ales cele care s-au extins la nivel internațional, sunt folosite de guvernul comunist de la Beijing pentru spionaj și că acestea reprezintă o amenințare la adresa securității SUA și a aliaților săi. Huawei a respins mereu aceste acuzații, iar Statele Unite nu au prezentat public dovezi concrete.

Recent, administrația Trump a forțat rețeaua de socializare chineză TikTok, deținută de compania ByteDance din beijing, să caute un cumpărător pentru operațiunile sale din America. În caz contrar, aplicația va fi interzisă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video