Huawei și Oppo intră într-un acord de licențiere a brevetelor din zona de dispozitive mobile

11.12.2022
Huawei și Oppo intră într-un acord de licențiere a brevetelor din zona de dispozitive mobile

Huawei și Oppo sunt companii rivale pe piața de smartphone-uri, așa că un parteneriat între cele două este o veste neașteptată. Totuși, cei doi producători de smartphone-uri au anunțat că intră într-un acord de licențiere a brevetelor, cele două putând să folosească reciproc tehnologii referitoare la 5G, Wi-Fi, sau codec-uri audio/video. Cel mai probabil însă, Oppo va plăti pentru tehnologii dezvoltate de Huawei pe partea de conectivitate, întrucât compania are un portofoliu vast de tehnologii brevetate în acest domeniu.

Companiile Oppo și Huawei își vor împrumuta tehnologiile reciproc

Din postura de companie de tehnologie care dezvoltă inclusiv soluții pentru companii de telecomunicații, Huawei are deține multiple brevete în domeniul conectivității 5G și Wi-Fi. De altfel, Huawei a fost printre primele companii care a lansat smartphone-uri cu 5G și compatibile cu noile standarde Wi-Fi, deci probabil că Oppo își dorește să acceseze aceste tehnologii fără a mai investi prea mulți bani în cercetare pentru a dezvolta propriile soluții.

Pe de altă parte, Oppo are propriile avantaje în zona de redare multimedia, și soluții audio, care ar putea fi benefice celor de la Huawei în dispozitivele lor.

Având în vedere scăderea în vânzări a Huawei la nivel internațional pe zona de smartphone-uri, cel mai probabil, acest parteneriat va ajuta compania să creeze o nouă sursă de încasări, care să acopere o parte din pierderile din zona de smartphone-uri. Întrucât Huawei nu poate folosi brevetele pe care le deține pentru a dezvolta telefoane cu 5G, din cauza restricțiilor SUA, poate că Oppo va beneficia acum de conectivitate 5G îmbunătățită, mai ales că rețelele de acest gen încep, în sfârșit, să se extindă și în Europa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult