În cât timp câştigă Google banii pentru amenda de 6,75 milioane de dolari primită în Rusia

17.08.2016
În cât timp câştigă Google banii pentru amenda de 6,75 milioane de dolari primită în Rusia
Autoritatea anti-trust din Rusia a amendat Google cu 438 milioane de ruble (6,75 milioane de dolari) pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa sistemelor de operare mobile. Compania este acuzată că îi forţează pe producători să preinstaleze serviciile sale, precum Google Search sau Google Now, pe terminalele care rulează Android şi că nu permite includerea unor servicii concurente. 
 
Amenda a venit după o sesizare făcută la sfârşitul lui 2014 la Serviciul Federal Antimonopol de Yandex, cel mai mare motor de căutare din Rusia, cu o cotă de piaţă de aproximativ 60%. 
 
Pentru Google amenda reprezintă, însă, „mărunţiş”. Potrivit unui infografic realizat de Statista, compania are nevoie de doar 41 de minute pentru a câştiga 6,75 milioane de dolari. Calculul a fost realizat pe baza rezultatelor financiare ale gigantului din cel de-al doilea trimestru al acestui an.
 
Google a avut anul trecut venituri de 74,5 miliarde de dolari. 

Infographic: Google's Russian antitrust fine is peanuts | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult