În plină recesiune globală, cotațiile monedei Bitcoin au depășit din nou pragul de 15000 dolari

06.11.2020
În plină recesiune globală, cotațiile monedei Bitcoin au depășit din nou pragul de 15000 dolari
foto: pexels.com

Bitcoin, marea speranță a investitorilor amatori care speră să se îmbogățească plasând toate economiile în criptomonede își arată din nou potențialul de a clădi averi aproape peste noapte, pentru cine știe să aleagă momentul potrivit pentru a cumpăra, sau vinde asset-ul digital.

În doar 17 zile, prețul cerut pentru o monedă Bitcoin a urcat de la 12000 dolari la aproape 16000 dolari, ceea ce se traduce într-un randament al investiției de peste 30%, obținut în mai puțin de o lună. Vorbim despre simpla cumpărare și vânzare Bitcoin, câștigul real putând fi amplificat cu multe ordine de magnitudine pentru cine folosește instrumentele financiare de tip Leverage Trading puse la dispoziție de cele mai cunoscute exchange-uri de criptomonende. Deocamdată, secretul investitorului de succes în criptomonede pare să fie încrederea oarbă în asset-ul în care alege să-și plaseze economiile, sfidând perspectivele deloc încurajatoare ale economiei globale, în așteptarea profitului care pare să crească văzând cu ochii.

Bitcoin, noul aur pentru investitorii tineri

Totuși, nu trebuie să privim mai departe de finalul anului 2017, când cotația monedei Bitcoin s-a oprit foarte aproape de pragul psihologic de 20000 dolari, moment la care unii dintre investitorii cu mai multă experiență dobândită în piețele bursiere tradiționale au decis că este de ajuns –  este cazul să asigure profitul obținut vânzând monedele deținute. Între timp, piața de criptomonede a evoluat într-o direcție și mai periculoasă, investitorii naivi cedând locul fondurilor de investiții controlate de traderi profesioniști sa așa numiții Trade Bots – software specializat în tranzacții automate pe marile platforme de criptomonede, capabil să genereze profituri constante și aproape garantate. Punând la socoteală și instrumentele de tip Leverage Trading, care amplifică atât câștigul potențial, dar și eventualele pierderi, variațiile bruște dar totuși previzibile ale prețului Bitcoin pot fi amplificate cu multe ordine de magnitudine. Am văzut asta deja la începutul crizei economice induse de măsurile de carantină pentru controlarea pandemiei COVID-19, cotațiile Bitcoin scăzând de la 9100 dolari la 7800 dolari în doar 3 zile, pentru ca apoi „panica” roboților de trading și lichidările automate ale pozițiilor create investitori folosind bani împrumutați să tragă prețul Bitcoin la puțin peste 3500 dolari, în aproximativ o zi.

bitcoin
foto: pexels.com

Putem doar presupune că saltul de 30% al cotației Bitcoin este motivată de anticiparea rezultatului alegerilor prezidențiale americane, perspectiva scrutinului de către candidatul Joe Biden reprezentând un motiv de optimism. Probabil că dacă se concretizează, înfrângerea președintelui Donald Trump va lăsa care liberă pentru atacarea și, eventual, depășirea cotației de 20000 dolari aproape atinsă în recordul anterior.

Potrivit specialiștilor JPMorgan, există potențialul ca Bitcoin să depășească recordul său din toate timpurile. Pe termen ceva mai lung, banca vede chiar potențialul pentru o triplare a valorii Bitcoin, dacă investitorii ajung să perceapă acest asset ca o o alternativă acceptabilă și, eventual, mai profitabilă la aur.

„Potențialul pe termen lung pentru Bitcoin este considerabil, întrucât concurează mai intens cu aurul ca și monedă„ alternativă ”, vizată de investitorii din noua generație Millenials”, a spus JPMorgan.

Totuși, pentru ca minunea să se producă, prețul Bitcoin ar trebui să depășească în mod convingător pragul psihologic de 20000 dolari, lucru deloc ușor, dacă luăm în considerare evoluția relativ recentă a cotațiilor Bitcoin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult