Pentru prima dată în istorie, o platformă de tranzacționare de criptomonede devine bancă

22.09.2020
Pentru prima dată în istorie, o platformă de tranzacționare de criptomonede devine bancă

Autoritățile din statul american Wyoming au acordat permisiunea pentru ca platforma de tranzacționare de criptomonede Kraken să devină o instituție de depozitare cu scop special (special purpose depository institution/SPDI). Mai simplu, aceasta este prima entitate de acest fel care devine o bancă.

Citește și: O țară europeană va accepta plata taxelor locale folosind criptomonede

„Devenind o bancă avem acces direct la infrastructura federală de plăți”, a declarat David Kinitsky, managing director al Kraken și CEO-ul noii companii Kraken Financial, potrivit publicației CoinDesk.

Pe lângă tranzacțiile cu criptomonede, Kraken va oferi conturi de economii

SPDI-urile din Wyoming diferă, totuși, de băncile naționale americane. Acestea nu pot deține propriile active digitale, dar au dreptul legal să ofere custodie pentru acestea.

În cazul unui faliment, aceste entități sunt obligate prin lege să returneze activele clienților.

Citește și: Cum face Robinhood o mulțime de bani, deși permite tranzacționarea gratuită

Kraken are planuri mari de viitor. Instituția vrea să ofere carduri de debit smart și conturi de economii, la fel ca băncile tradiționale. Noua companie va oferi și servicii de custodie pentru platforma de tranzacționare de criptomonede Kraken, serviciu pus la dispoziție până acum de băncile tradiționale.


Kraken a fost fondată în 2011 în San Francisco, California. Pe lângă tranzacționarea de monede virtuale, Kraken oferă informații financiare pentru Bloomberg Terminal.

Citește și: O mare bancă elvețiană va lansa o aplicație rivală pentru Revolut și N24

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult