India confiscă 725 milioane dolari din conturile bancare deținute de Xiaomi, acuzând producătorul chinez de evaziune fiscală

02.05.2022
India confiscă 725 milioane dolari din conturile bancare deținute de Xiaomi, acuzând producătorul chinez de evaziune fiscală

Xiaomi India tocmai și-a văzut „evaporate” echivalentul a 725 milioane dolari din conturile deschise la bănci din această țară, după ce autoritățile locale au decis că confiște pur și simplu sumele considerate a fi datorate de producătorul chinez, acuzat de evaziune fiscală.

Aparent, în India există o autoritate numită ”Directorat de Impunere”, împuternicită de Guvern nu doar să blocheze, ci să confiște pe de-a dreptul sumele stabilitate ca fiind datorate Statului de către companii private, sub formă de taxe restante. Legislația pare să vizeze îndeosebi entități economice străine, investigate pentru încălcări ale regulilor privind schimburile comerciale cu origine din afara țări.

Potrivit explicației oferite de autorități, Xiaomi Technology India Private Limited ar fi remis sume uriașe de bani, sub formă de redevențe sau cu titlu de cadou, respectând instrucțiunile primite de la compania-mamă din China, Xiaomi Group. Fondurile astfel direcționate către entități bancare din afara țării au plecat fără a fi înregistrate și taxate conform legislației în vigoare.

Într-un comunicat oficial pe tema acuzațiilor aduse, Xiaomi India susține în continuare că toate plățile direcționate către bănci străine au fost legitime, având drept scop remunerarea deținătorilor de tehnologii și drepturi de proprietate intelectuală, incluse în echiparea produselor Xiaomi livrate pentru piața din India. De asemenea, Xiaomi susține vă va ”colabora îndeaproape cu autoritățile guvernamentale, pentru clarificarea oricăror neînțelegeri”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News