Facebook va plăti taxe restante în valoare de peste 100 de milioane de euro într-un stat european

25.08.2020
Facebook va plăti taxe restante în valoare de peste 100 de milioane de euro într-un stat european
Foto: Profimedia Images

Facebook a fost de acord să plătească taxe restante în valoare de 106 milioane de euro în Franța. În 2012, autoritățile franceze a descins la sediul din Paris al companiei, iar apoi a urmat o investigație care a vizat taxele plătite în perioada 2009 – 2018.

Acum, compania, care operează cea mai mare rețea de socializare online din lume, a ajuns la o înțelegere cu autoritățile și va plăti taxe restante, a declarat un purtător de cuvânt pentru TechCrunch.

Potrivit anchetei, Facebook a reușit să plătească taxe mai mici după ce a direcționat venituri printr-o rețea de subsidiare din alte țări de pe continent. Deși legală, procedura este considerată „gri”, cel puțin în Franța. Pentru a fi în legalitate, compania trebuie să demonstreze că nu a avut în Franța oameni de vânzări care au vândut produse și servicii unor clienți din țara respectivă.

Facebook și alți giganți au preferat să ajungă la înțelegeri cu autoritățile

După ce a schimbat modul în care face afaceri în Franța, veniturile Facebook au crescut spectaculos în Hexagon, de la 56 de milioane de euro, în 2017, la 389 milioane de euro, în 2018.

Alți giganți au fost obligați de asemenea să plătească taxe restante în Franța. De exemplu, Google a plătit o amendă de 549 milioane de dolari și taxe în valoare de 510 milioane de dolari în 2019.

Citește și: Studiu: Facebook este o amenințare pentru sănătatea publică

Totodată, Apple, cea mai valoroasă companie din lume, a trebuit să achite taxe restante în valoare de 572 milioane de dolari.

Aceasta pare să fie noua strategie a Fiscului francez. Companiile pot evita un proces lung, care le poate afecta imaginea, ajungând la o înțelegere cu autoritățile. Prima mare companie care a ajuns la o înțelegere în Franța a fost Amazon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News