Intel și ARM anunță un parteneriat pentru fabricarea de chipseturi pentru dispozitive mobile

13.04.2023
Intel și ARM anunță un parteneriat pentru fabricarea de chipseturi pentru dispozitive mobile

Rivali tradiționali, Intel și ARM anunță o colaborare pentru utilizarea procesului de fabricație 18A, dezvoltat de Intel ca o alternativă la tehnologiile furnizate de Samsung și TSMC.

Potrivit comunicatului oficial, colaborarea se va concentra asupra proiectării de chipset-uri mobile cu nuclee bazate pe arhitectura ARM și apoi se va trece în cele din urmă la aplicații auto, IoT, centre de date și aerospațiale și guvernamentale.

Potrivit comunicatului de presă oficial „Clienții Arm, care își proiectează chipseturile în jurul nucleelor ​​CPU Cortex, vor putea folosi „tehnologiile revoluționare ale tranzistorilor Intel pentru o putere și performanță îmbunătățite”. Astfel, Intel va pune la dispoziția fabricanților de microprocesoare mijloacele necesare pentru fabricarea cip-urilor respective, în timp ce ARM va asigura partea de co-optimizare vizând consumul de energie, performanțele și costurile viitoarelor cip-uri.

Anunțul vine în cadrul strategiei IDM 2.0, evidențiind investițiile Intel pentru extinderea capacității globale de fabricare a semiconductoarelor, atât pe teritoriu SUA dar și UE.

Concret, tehnologia de fabricație Intel 18A descrie de fapt nodul de fabricație pe 1.8nm, așa cum ar fi interpretat de TSMC sau alți rivali din industrie. Indiferent de interpretare aleasă, numărul de nanometri reprezintă mai mult un argument pentru marketing, decât o descriere reală a metodelor de fabricație folosite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult