TSMC începe producția de cipuri cu proces de fabricație pe 3nm. Apple este primul client

27.12.2022
TSMC începe producția de cipuri cu proces de fabricație pe 3nm. Apple este primul client

Deși anunțul vine cu 6 luni mai târziu decât la rivalul Samsung, așteptările sunt ca TSMC să livreze cipuri pe 3nm cu mai bune caracteristici de performanță și eficiență.

După ce a fost mult timp în umbra TSMC, Samsung s-a grăbit să anunțe încă de acum șase luni startul producției de semiconductoare pe 3nm, livrând primele loturi de cipuri începând cu luna august 2022. Însă rămâne de văzut cu ce compromisuri a fost obținută această victorie de PR în fața rivalului TSMC. Cert este că în ciuda anunțului timpuriu de lansare, Apple nu s-a grăbit să semneze cu Samsung pentru alocarea capacității de producție pe 3nm.

Dacă luăm drept indiciu afinitatea exprimată de producătorul iPhone, cipurile pe 3 nm fabricate de TSMC vor fi cele care ating cei mai buni parametrii de performanță și eficiență. Cu siguranță, și cele mai scumpe.

În primă etapă, Apple va folosi capacitatea de producție pe 3nm a TSMC pentru realizarea celui mai nou SoC M2 Pro, rezervat pentru sisteme MacBook Pro și Mac Mini din generația anului 2023.

Potrivit informațiilor obținute de DigiTimes, TSMC va demara producția de masă a cipurilor pe 3nm începând cu data de 29 decembrie, cu livrare câteva luni mai târziu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult