Intel vinde business-ul de memorii NAND rivalului SK Hynix

20.10.2020
Intel vinde business-ul de memorii NAND rivalului SK Hynix

Producătorul sud-coreean de memorii SK Hynix a anunțat preluarea diviziei de memorii NAND a Intel pentru suma de 9 miliarde dolari.

Vestea tranzacției negociate cu SK Hynix a fost bine primită și de investitorii Intel, cotațiile acțiunilor companiei intrând într-un ușor trend ascendent. Motivul este acela că vânzarea nu face decât să confirme încrederea companiei în tehnologia 3D XPoint, pe care Intel o dezvoltă de mai mulți ani ca o alternativă superioară celei NAND Flash. Totodată, compania și-a păstrat în portofoliu tehnologia Optane, folosită pentru accelerarea performanței PC-urilor cu ajutorul memoriei 3D XPoint.

Desigur, tranzacția va trebui mai întâi aprobată de autoritățile antitrust, întreaga procedură urmând să se fie finalizată în preajma anului 2025.

memorii Intel

SK Hynix își consolidează oferta de SSD-uri pentru segmentul enterprise

În urma aprobării inițiale, SK Hynix va plăti către Intel o primă tranșă de 7 miliarde dolari pentru achiziționarea business-ului de memorii NAND, care include transferul proprietăților intelectuale asociate NAND SSD și a angajaților din acea divizie, precum și a facilității Dalian. Proprietatea asupra activelor rămase – brevete legate de proiectarea și fabricarea de wafere NAND, angajați implicați în activitatea de cercetare și dezvoltare, respectiv întreaga forță de muncă a facilității Dalian – va fi transferată în 2025, sub rezerva plății celor 2 miliarde de dolari rămași.

În schimb, pentru SK Hynix achiziția va întări competitivitatea companiei în piața soluțiilor de stocare NAND, mai ales pe nișa SSD-urlor pentru segmentul business. Totodată, compania sud-coreeană își propune să valorifice tehnologia Intel pentru a-și consolida portofoliul de soluții 3D NAND.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult