iPhone 12 mini, scos din fabricație înainte de vreme

22.06.2021
iPhone 12 mini, scos din fabricație înainte de vreme

Deși a fost lansat la dorința fanilor pentru un nou telefon de dimensiuni mici, iPhone 12 mini nu a reușit să obțină vânzările anticipate, luând prin surprindere până și cei mai pesimiști analiști.

Conform estimărilor de vânzări, iPhone 12 mini reprezintă doar 5% din totalul vânzărilor iPhone  12. Având în vedere că este cel mai ieftin model, probabil că și marja de profit pentru acesta este semnificativ mai mică. În schimb, modelele 12, 12 Pro și în special 12 Pro Max se vând semnificativ mai bine.

Deși unele zvonuri anunțau deja scoaterea sa din fabricație, Apple doar a redus volumul comenzilor trimise către partenerii OEM, aceștia livrând cu până la 11 milioane de unități mai puține decât era preconizat. Astfel Apple a livrat mult mai puțin decât preconiza în estimările oficiale prezentate investitorilor, care promiteau o producție iPhone de 96 milioane de unități.

iPhone 12 mini

Deși, per total, este un succes indiscutabil, seria iPhone 12 nu s-a vândut exact în proporțiile estimate de Apple. Spre exemplu, versiunea standard iPhone 12 a realizat cele mai bune vânzări, depășind cu mult vânzările modelului mai accesibil. Totodată, versiunile iPhone 12 Pro și Pro Max aproape că au dublat vânzările seriei 11 Pro.

Cu toate acestea, progresul lui iPhone 12 mini a rămas mult sub nivelul așteptărilor inițiale, Apple decizând să treacă acest model la statutul End-of-LiFe mult mai devreme decât era planificat. Altfel spus, iPhone 12 mini va continua să fie găsit în magazine doar atât timp cât țin stocurile rămase.

Livrat cu prețul de 799 euro acesta rămâne (deocamdată) cel mai mic și subțire telefon cu 5G de pe piață, care însă a contribuit prea puțin la vânzările totale de telefoane iPhone 12.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult