iPhone 12 Mini nu are parte de succesul pe care Apple îl aștepta. Ar putea ieși din producție în curând

08.02.2021
iPhone 12 Mini nu are parte de succesul pe care Apple îl aștepta. Ar putea ieși din producție în curând

Încă de la lansarea primului model iPhone SE, fanii Apple au cerut un nou telefon de dimensiuni mici, care să fie la fel de puternic precum modelele mai mari. Iar dorința lor a fost îndeplinită în 2020 cu iPhone 12 Mini, care oferă majoritatea avantajelor celorlalte modele, într-un corp compact. Se pare însă că acest model a venit puțin cam târziu, întrucât vânzările de iPhone 12 Mini au fost sub așteptări, iar analiștii de afaceri deja estimează că acest model ar putea ieși din producție în următoarele câteva luni.

Conform estimărilor de vânzări, iPhone 12 Mini reprezintă doar 6% din totalul vânzărilor de iPhone-uri din 2020 atunci când sunt calculate veniturile brute. Având în vedere că este cel mai ieftin model, probabil că și marja de profit pentru acesta este semnificativ mai mică. În schimb, modelele 12, 12 Pro și în special 12 Pro Max se vând semnificativ mai bine.

iPhone 12 Mini nu a convins clienții să facă upgrade

Este posibil ca utilizatorii de iPhone care își doreau telefoane mici să fi trecut deja la telefoane mai mari în ultimii câțiva ani, iar întoarcerea la un dispozitiv mai mic este mai grea acum. De altfel, cu doar câteva luni înainte de lansarea iPhone 12 Mini, Apple a lansat și generația a doua de iPhone SE, cu ecran de 4,7”, un dispozitiv mai mic decât modelele din gama iPhone 11 care se afla atunci pe piață.

Nici faptul că iPhone 12 Mini are un acumulator destul de mic, care nu poate oferi mai mult de o zi de utilizare nu a ajutat, iar conectivitatea 5G și procesorul puternic consumă bateria de 2.227 mAh destul de repede.

Conform J.P. Morgan, Apple ar putea plănui oprirea liniilor de producție pentru modelul iPhone 12 Mini, urmând sî vândă până la următoarea generație restul de stoc. Raportul scris de William Yang menționează că urmează o tăiere de 11 milioane de unități din producția de iPhone 12 Mini și 9 milioane de unități pentru iPhone 12 „standard”.

iPhone 12 Pro Max este mai popular

În locul acestora, Apple va crește producția de modele Pro, cu iPhone 12 Pro Max în frunte, care va prelua acel deficit de 11 milioane de unități de la Mini. Acesta este cel mai scump model al companiei, care pornește de la 1.100 dolari americani (fără taxe), cu stocare de 128 GB standard, ecran de 6,7” și un sistem de camere actualizat, cu senzor principal mai mare, stabilizat.

iPhone 12 Pro Max vs pro vs mini back

Totuși, același raport susține că Apple nu va renunța la ideea de telefon „Mini” pe următoarea gamă de produse. Seria iPhone 13/12S va include din nou un telefon de 5,4”, însă acesta ar putea primi optimizări în plus pentru a reduce consumul de energie, întrucât durata de utilizare la o singură încărcare este acum cea mai mare problemă a acestui model.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult