John McAfee a fost arestat în Spania. SUA îl acuză de evaziune fiscală

06.10.2020
John McAfee a fost arestat în Spania. SUA îl acuză de evaziune fiscală
Foto: Wikipedia

John McAfee, unul dintre pionierii din industria de securitate informatică, a fost arestat în Spania și riscă să fie extrădat în SUA.

Departamentul Justiției (DOJ) din Statele Unite îl acuză pe McAfee de evaziune fiscală, potrivit The Verge. Antreprenorul, care în ultima vreme a promovat investițiile în monede virtuale, a declarat, în 2019, că nu și-a mai plătit taxele de nouă ani.

CItește și: Samsung, acuzată că încarcă gama de televizoare 2019 cu aplicaţii bloatware plătite de McAfee

Potrivit DOJ, McAfee a evitat plata taxelor prin diverse metode, folosindu-se de numele altor persoane. A utilizat, pentru evaziune, tranzacții între bănci, tranzacții imobiliare și portofele de criptomonede. Dacă este găsit vinovat, fondatorul companiei cu același nume, deținută pentru o vreme de Intel, riscă să petreacă cel puțin cinci ani în închisoare.

McAfee a cerut 105.000 de dolari pentru o postare pe Twitter

Arbitrul pieței financiare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), îl acuză pe John McAfee că nu a anunțat că a fost plătit pentru a promova investiții în criptomonede pe Twitter, pentru care a primit echivalentul a 23 de milioane de dolari în Ether. Ulterior, McAfee a oferit acest serviciu la prețul de 105.000 de dolari/postare.

Fostul antreprenor nu este la prima abatere. McAfee a fost acuzat că ar fi plătit, în 2012, un asasin pentru a-i ucide un vecin din Belize.

Intel a renunțat la compania McAfee datorită controverselor în care a fost implicat fondatorul ei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult