Kalashnikov a dezvoltat un shotgun inteligent, compatibil cu iPhone

08.09.2020
Kalashnikov a dezvoltat un shotgun inteligent, compatibil cu iPhone

Producătorul de armament Kalashnikov Group dezvoltă o armă inteligentă, care va fi disponibilă pe piață anul viitor.

MP-155 Ultima este un shotgun care se poate conecta la iPhone prin intermediul aplicației dedicate. Arma dispune de cameră, display, GPS, compas, conexiuni Wi-Fi/Bluetooth și baterie.

Dispozitivul, care seamănă cu armele din jocurile video precum Fortnite sau Overwatch, se adresează noilor utilizatori de arme de foc, tineri care doresc să tragă la țintă în poligoane. Potrivit companiei, pentru soldați, vânători și utilizatorii mai în vârstă aceste caracteristici smart nu sunt importante.

Kalashnikov oferă și o versiune standard, fără elemente smart

Imaginile înregistrate de camera de pe Ultima pot fi transmise în timp real pe smartphone, iar de acolo partajate pe rețele de socializare. Pe display-ul încorporat, utilizatorii pot vedea câte cartușe mai au, câte focuri au tras sau cât de repede și numărul de ținte lovite.

Citește și: Ce știm despre motocicleta electrică dezvoltată la inistențele lui Vladimir Putin

Când bateria se termină, utilizatorii o pot încărca prin intermediul portului USB cu care este echipată arma.

Fără funcțiile smart, arma – un shotgun MP-155 cu țeavă de 71 cm, care lovește eficient ținte aflate la distanțe de 50-70 m – costă echivalentul a 500 de dolari. Versiunea smart, modelul MP-155 Ultima, va costa echivalentul a 1.400 de dolari și va putea fi comandată în ianuarie 2021.

Sursa: Kalashnikov Group

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult