Lenovo Legion, înfrânt de Asus ROG și Xiaomi Blackshark pe segmentul telefoanelor de gaming

29.03.2023
Lenovo Legion, înfrânt de Asus ROG și Xiaomi Blackshark pe segmentul telefoanelor de gaming

Lenovo confirmă retragerea din piața telefoanelor pentru gaming, Legion redevenind un brand exclusiv pentru laptopuri de gaming.

În urmă cu aproape trei ani aflam despre Legion Duel, primul smartphone Lenovo adresat pasionaților de jocuri pe mobil. Un an mai târziu aflam despre Legion 2 Pro, un smartphone cu formă neobișnuită și prevăzut cu ventilator intern, optimizat pentru utilizarea cu ecranul pe orizontală.

Apărută mai întâi sub formă de zvon, vestea renunțării la businessul de telefoane pentru gaming a fost în cele din urmă confirmată de Lenovo, oficialii companiei explicând decizia prin nevoia de consolidare a portofoliului de produse pentru gaming:

Lenovo oprește dezvoltarea de gamei Legion telefoanele mobile pentru jocuri bazate pe Android, ca parte a unei transformări mai ample a business-ului companiei și consolidarea portofoliului de produse pentru gaming. În calitate de lider al pieței de dispozitive și soluții pentru gaming, Lenovo se angajează să promoveze această categorie acoperind diverse formate de dispozitive, precum și să se concentreze pe domeniile în care poate livra cea mai mare valoare comunității globale de gaming.

Citind printre rânduri, putem deduce că vânzările cu gama de telefoane Legion nu au mers chiar atât de bine, Lenovo revenind la modelul de business anterior, centrat pe sisteme laptop și PC-uri de gaming. Cert este că Lenovo nu este singura companie care întâmpină dificultăți în piața telefoanelor pentru gaming, Xiaomi concediind sute de angajați ai diviziei responsabilă cu dezvoltarea gamei de telefoane Black Shark. În schimb, Asus raportează vânzări solide cu propria gamă de telefoane ROG Phone și pregătește lansarea noii serii ROG Phone 7, pe 13 aprilie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult