Primele imagini cu Lenovo Legion 2 Pro dezvăluie o formă neobișnuită și un ventilator intern

07.04.2021
Primele imagini cu Lenovo Legion 2 Pro dezvăluie o formă neobișnuită și un ventilator intern

Lenovo se pregătește de lansarea noii generații de smartphone-uri de gaming Lenovo Legion. Noul model de top se va numi Legion 2 Pro și va fi echipat cu hardware de top, care să concureze și poate chiar să întreacă alternativele din piață precum noile modele ASUS ROG Phone 5 sau smartphone-urile de gaming Black Shark 4 de la Xiaomi. Spre diferență de acele soluții de gaming portabil, Lenovo pare să abandoneze ideea că acesta este un smartphone obișnuit, schimbând chiar și forma dispozitivului pentru a oferi o experiență de gaming îmbunătățită.

Lenovo Legion 2 Pro va adopta orientarea pe orizontală

Primele fotografii cu Lenovo Legion 2 Pro sugerează că în timp ce pe partea din față, telefonul va adopta o formă mai „tradițională”, spatele acestuia va fi foarte diferit față de orice am văzut până acum pe piață. Vorbim despre un telefon care pare să fie construit pentru sesiuni mai lungi de gaming, lateralele capacului din spate fiind mai ușor de prins și simetrice. Astfel, camera foto a fost mutată din colțul din stânga-sus către centru.

În zona centrală avem acum ceea ce telefoanele obișnuite numesc în general „camera bump”, partea ridicată, care găzduiește camerele și alte câteva componente. Legion 2 Pro de la Lenovo pare să dedice această zonă mai multor componente, însă. Camera este cea mai evidentă, însă tot aici se află și logo-ul iluminat cu LED-uri RGB cu sigla Lenovo Legion, alături de ceea ce pare a fi o fantă de ventilație prin care se poate observa un cooler activ și o fantă de evacuare în partea de jos.

Lenovo Legion 2 Pro front

Ventilatoarele din carcasa unui smartphone nu sunt tocmai noi. Modelele Nubia Red Magic oferă astfel de soluții de răcire de câțiva ani deja, însă Lenovo ar fi cea de-a doua companie care adoptă o soluție de răcire activă internă pentru un telefon de gaming.

Este interesant faptul că telefonul este dezvoltat pentru a fi folosit în mod „landscape”, iar camera foto frontală iese folosind un sistem mecanic cu motorașe din rama metalică de sub butonul de power. Astfel, ecranul nu trebuie să fie decupat pentru a găzdui această componentă.

Lenovo Legion 2 pro back 2

Ne așteptăm ca telefonul Lenovo să folosească un Snapdragon 888, un ecran OLED foarte rapid, de la 120 Hz în sus și multă memorie RAM. Anunțul oficial este așteptat mâine, 8 aprilie, în China.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult