LG a oprit în mod oficial producția de smarthone-uri. Fabricile sale vor produce electrocasnice

01.06.2021
LG a oprit în mod oficial producția de smarthone-uri. Fabricile sale vor produce electrocasnice

Urmând anunțului de ieșire din piața smartphone, LG încheie socotelile oprind în mod oficial producția de telefoane inteligente, fabricile rămase fără obiect de activitate urmând să producă de acum produse electrocasnice.

LG a livrat ultimele comenzi smartphone în data de 31 mai, capacitatea de producție eliberată la fabrica din Vietnam urmând să fie reutilizată pentru fabricarea aparatelor de uz casnic, după etapa inițială de retehnologizare. Astfel, compania dă asigurări că angajații care lucrat până acum în producția smartphone nu vor rămâne fără loc de muncă.

Alături de smartphone-uri și electrocasnice, LG produce și televizoare la fabrica sa din orașul Haiphong din Vietnam. Totodată, ramurile LG Display și LG Innotek administrează, de asemenea, câteva linii de producție la această fabrică. Cert este că locația din Vietnam a fost cel mai important centru implicat în producția smartphone, schimbarea domeniului de activitate fiind resimțită cu atât mai puternic aici.

electrocasnice LG

După ce a renunțat la afacerea cu smartphone-uri, LG se concentrează acum asupra industriei de electrocasnice, ceea ce este evident din faptul că transformă facilitățile utilizate pentru fabricarea smartphone-urilor în linii de producție pentru electronice de larg consum. Astfel, LG își propune să-și extindă avantajul asupra rivalului Whirlpool.

Potrivit ziarului Korea Herald , firma coreeană a depășit compania americană în privința veniturilor din vânzări în primul trimestru al anului 2021, pentru prima dată în ultimii ani. Experții din industrie consideră că LG are potențialul de a depăși Whirlpool în vânzările anuale din acest an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult