LG schimbă şeful diviziei de mobile cu cel care a pus divizia sa de televizoare 4K pe hartă

29.11.2018
LG schimbă şeful diviziei de mobile cu cel care a pus divizia sa de televizoare 4K pe hartă

În urma vânzărilor slabe ale modelelor recente de smartphone-uri LG, compania a decis să înlocuiască actualul şef al acestei divizii. În locul său va urca pe scaunul de conducere Brian Kweon, şeful diviziei de entertainment, care este responsabil pentru ascensiunea companiei ca lider pe piaţa de televizoare OLED. Schimbarea de roluri va avea loc începând cu luna decembrie.

Conform declaraţiilor de presă LG „Brian Kwon a jucat un rol important în în transformarea produselor LG din categoriile TV, audio şi PC, în modele de referinţă pe piaţă, iar cunoştinţele şi experienţa lui pe piaţa globală vor fi importante în îmbunătăţirea operaţiunilor pe piaţa de dispozitive mobile”. Acesta nu va părăsi însă rolul pe care îl are deja, fiind acum responsabil peste toate aceste categorii de produse din portofoliul producătorului sud coreean.

Hwang Jong-hwan, actualul conducător al diviziei mobile, va fi mutat însă în biroul pentru dezvoltarea afacerilor, în timp ce CEO-ul companiei, Jo Seong-jin va preda o parte dintre responsabilităţile sale de zi cu zi către CFO-ul (Chief Financial Officer), David Jiung. Seong-jin se va concentra acum pe strategiile de afaceri pe termen lung ale companiei.

Pe o piaţă atât de competitivă precum cea de smartphone-uri LG a produs în ultimii ani fie produse prea ciudate, pe care utilizatorii nu şi le-au dorit, preucm LG G5, fie modele prea similare cu cele ale concurenţei, care cu greu puteau fi diferenţiate în termeni de design şi capabilităţi de concurenţa care beneficia de mult mai multă popularitate. Mai mult, preţurile sale au rămas foarte mari, motiv pentru care o parte dintre utilizatori s-au orientat mai degrabă către alternative mai ieftine de la companii care continuă să crească într-un ritm accelerat precum HMD Global, OnePlus sau Xiaomi.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult