Uber investește 170 milioane de dolari în Lime, serviciul de trotinete electrice

08.05.2020
Uber investește 170 milioane de dolari în Lime, serviciul de trotinete electrice

Serviciul de închiriere de trotinete electrice Lime a primit acum, în perioada pandemiei COVID-19, o investiție de 170 de milioane de dolari de la Uber. Această veste este cel puțin ciudată, având în vedere faptul că Uber tocmai a anunțat că va concedia 12% din forța de muncă la nivel mondial, și a închis Uber Eats în mai multe țări. Printre investitori se află și Alphabet, compania care controlează Google.

Se pare însă că această tranzacție este mai complexă decât un simplu val nou de investiții în Lime. Odată cu această investiție, Lime preia și operațiunile de trotinete electrice și biciclete Jump, operate de Uber. De asemenea, CEO-ul Lime, Brad Bao, va renunța la postul său și va rămâne doar un membru al consiliului de directori. În locul său va urca la conducerea companiei pe post de CEO Wayne Ting, fost „chief of staff” în cadrul Uber.

În urma acestei runde de investiții, Lime ajunge la o evaluare de 510 milioane de dolari, o scădere cu 79% față de evaluarea precedentă a companiei. Totuși, prețul scăzut din acest moment este o consecință a faptului că operațiunile Lime din aproape toată lumea au fost suspendate pe perioada pandemiei COVID-19. În același timp, compania a anunțat că va concedia 80 de angajați full time, adică 13% din angajații la nivel global. Compania a părăsit în ianuarie 12 piețe pe care activa, concediind la momentul respectiv alte 14% din totalul angajaților.

Lime a mai cumpărat de curând și activele companiei Boosted, care s-a închis de curând. Aceasta producea vehicule electrice urbane precum skateboard-uri cu motor, biciclete electrice și chiar trotinete similare sau chiar mai performante decât cele pe care le folosește Lime.

În urma acestei înțelegeri, Uber va avea opțiunea de a cumpăra Lime între 2022 și 2024 la un preț preferențial. În anumite piețe, chiar și înainte de o eventuală tranzacție de aceste gen, trotinetele Lime vor putea fi închiriate direct prin intermediul aplicației Uber, în timp ce bicicletele Jump vor putea fi închiriate din aplicația Lime.

(via The Verge)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult