Lovitură de imagine pentru Alibaba: SUA a inclus din nou compania într-o listă ruşinoasă

22.12.2016
Lovitură de imagine pentru Alibaba: SUA a inclus din nou compania într-o listă ruşinoasă

Pe Alibaba, unul din giganţii din industria comerţului online, sunt foarte multe produse contrafăcute, iar mulţi oameni asociază compania cu acest tip de bunuri. Chiar autorităţile din China, ţara de origine a Alibaba, au acuzat compania că nu acordă suficientă atenţie activităţilor ilegale de pe platformele sale.

Săptămâna aceasta, Biroul United States Trade Representative (USTR) a inclus compania chineză în lista „Notorious Markets List” a organizaţiilor care facilitează încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală şi distribuie bunuri contrafăcute.

Nu este prima dată când Alibaba face parte din lista „ruşinoasă”. Până acum patru ani compania a fost prezentă în aceasta.

Pentru gigantul chinez aceasta este o lovitură de imagine. Alibaba încearcă, în ultima vreme, să convingă mărci vestice să vândă produsele pe platforma sa. Într-o declaraţie, Mike Evans, preşedintele Alibaba Group, a declarat că este dezamăgit de decizia USTR şi s-a întrebat dacă aceasta nu este cumva influenţată de climatul politic actual. Preşedintele ales Donald Trump a criticat în nenumărate rânduri relaţiile comerciale actuale dintre SUA şi China. 

Jack Ma

Majoritatea oamenilor asociază produsele contrafăcute cu calitatea proastă. Însă Jack Ma, fondatorul Alibaba, a încercat să le ia apărarea, spunând că sunt multe cazuri în care produsele contrafăcute sunt de mai bună calitate decât cele originale. „Multe dintre produsele contrafăcute de azi sunt de mai bună calitate şi au preţ mai bun decât cele originale”, a declarat Ma la un eveniment al investitorilor. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult