Mark Zuckerberg se îndepărtează, pe nesimțite, de metavers. Meta are o nouă prioritate

03.03.2023
Mark Zuckerberg se îndepărtează, pe nesimțite, de metavers. Meta are o nouă prioritate
Foto: Shutterstock

Mark Zuckerberg a crezut că metaversul este următorul lucru important în domeniul tehnologiei, așa că a alocat resurse imense pentru a se asigura că gigantul pe care îl conduce devine un jucător important în domeniu.

Facebook chiar și-a schimbat numele în Meta Platforms. Însă, după ce a pompat zeci de miliarde de dolari în universuri virtuale pustii, spre disperarea investitorilor, Zuckerberg se îndepărtează de acest domeniu, pe nesimțite. Compania lui nu va da un comunicat de presă în care explică acest lucru, iar miliardarul nu va face o postare pe Facebook în care își explică motivele. Pentru Zuckerberg este greu să recunoască faptul că s-a înșelat.

Numărul utilizatorilor de metavers scade constant, iar vânzările de hardware necesar pentru accesul în aceste lumi virtuale sunt tot mai slabe.

În aceste condiții, divizia Reality Labs din cadrul Meta, care se ocupă de astfel de proiecte, a înregistrat anul trecut pierderi de 13,7 miliarde de dolari. Gaura totală din 2021 și 2022 este de 24 de miliarde de dolari.

Succesul ChatGPT l-a trezit pe Zuckerberg la realitate

Mark Zuckerberg are acum un nou domeniu promițător în care dorește să investească. Este vorba despre inteligența artificială, tehnologie care a revenit puternic în prim plan datorită popularității pe care o are chatbot-ul ChatGPT. Acesta a schimbat modul în care oamenii primesc răspunsuri la căutările pe care le fac online, în ciuda multor erori și controverse.

Citește și: Robotul Bing bazat pe ChatGPT a luat-o razna: Minte, îi ceartă pe utilizatori și este nepoliticos

Într-o postare făcută pe Facebook la sfârșitul lunii februarie, Zuckerberg a anunțat că în cadrul Meta va fi creat un nou grup care va dezvolta soluții AI de tipul ChatGPT (generative AI). Din această nouă divizie vor face parte angajați, culeși din diferite alte departamente din Facebook, care lucrează cu inteligența artificială.

În ceea ce privește metaversul și realitatea virtuală, Facebook nu le va abandona complet, ci va continua, probabil, să lanseze hadset-uri Quest, populare în gaming și unele industrii.

Surse: Go4games, The Street

Urmărește Go4IT.ro pe Google News