Mastercard va lansa carduri cu senzor de amprentă pentru a înlocui PIN-ul

05.03.2021
Mastercard va lansa carduri cu senzor de amprentă pentru a înlocui PIN-ul

Plățile cu telefonul sau cu ceasul sunt acum destul de obișnuite pentru oricine preferă o metodă simplă și rapidă, însă nu toți utilizatorii au încredere în astfel de sisteme. De asemenea, uneori există probleme cu POS-urile contactless, așa că trebuie totuși să recurgi la un card clasic. Pandemia de COVID-19 a evidențiat însă o problemă cu acest gen de plată: faptul că trebuie să atingi aparatul pentru a introduce PIN-ul. Mastercard și Samsung lucrează însă la o alternativă care ar trebui să elimine atingerile de acest gen, întrucât vor să introducă un senzor de amprentă direct pe suprafața cardului.

Mastercard va folosi tehnologie Samsung pentru autentificarea plăților

Nu numai că utilizatorul nu se va expune la riscul de a lua virusul sau alte bacterii de pe POS, dar tranzacțiile ar putea fi și mult mai sigure. Oricine știe deja PIN-ul unui card poate să îl introducă și să plătească cu el, însă i-ar fi foarte greu cuiva să copieze o amprentă și să confirme plăți cu aceasta într-un magazin.

Ideea nu este tocmai nouă, întrucât Mastercard a mai propus în trecut o soluție similară în 2017. Noul sistem va folosi însă hardware produs de Samsung sub forma unui chipset de securitate de la divizia Samsung System LSI, care include la rândul său mai multe cipuri. Acesta este necesar pentru a procesa și autentifica tranzacția, întrucât amprenta nu deblochează plata pe POS, ci deblochează cardul în sine. Mai mult, hardware-ul este compatibil cu sistemul de autentificare Mastercard, deci un astfel de card poate fi folosit la orice POS compatibil.

Cum era de așteptat, această tehnologie va fi folosită atât de Mastercard pentru a emite carduri proprii, dar și de către Samsung pentru alternativa sa la Apple Card: Samsung Card. Acest card va fi disponibil în Coreea de Sud anul acesta, fiind deja anunțat de ceva vreme, însă nu este clar dacă producătorul coreean de tehnologie plănuiește să îl aducă și în alte regiuni, așa cum face Apple.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult