MediaTek anunță venituri în creștere cu 33%, chiar în timp de piața smartphone consemnează o prăbușire a vânzărilor

21.06.2022
MediaTek anunță venituri în creștere cu 33%, chiar în timp de piața smartphone consemnează o prăbușire a vânzărilor

După ce a depășit Qualcomm la nivel global, devenind cel mai mare producător de procesoare pentru mobil din lume, MediaTek continuă cu veștile triumfale anunțând venituri în creștere cu 33%, impulsionate de vânzările foarte bune cu gama de chipseturi Dimensity 8000/9000.

Producătorul taiwanez vede în sfârșit roadele eforturilor depuse ani de-a rânduri pentru poziționarea tot mai agresivă în piața de chipseturi pentru dispozitive mobile, începută de la gama low-cost, trecând prin segmentul main-stream și aproape ajungând să concureze de la egal la egal pe segmentul rezervat pentru telefoane high-end.

În timp ce Dimensity 9000 nu este chiar alternativa perfectă la Snapdragon 8 Gen 1 în termeni de performanță și eficiență, tarifele foarte competitive percepute producătorilor de dispozitive cu siguranță l-au făcut foarte popular. Mai ales în piețele asiatice, unde Qualcomm nu este un brand chiar atât de puternic, în ce privește disponibilitatea cumpărătorilor de a plăti mai mult doar pentru un smartphone care să includă un chipset din portofoliul acestuia.

Foarte active în regiunea Asiei, brandurile Oppo, Realme, OnePlus, vivo, Xiaomi și Honor au lansat numeroase dispozitive cu chipset MediaTek, contribuind decisiv la veniturile companiei. Astfel, MediaTek raportează doar pentru luna mai venituri de aproximativ 1.75 miliarde dolari, în scădere cu 1% față de luna aprilie, dar mai mari cu 26% față de media anuală. Raportat la primele 5 luni din anul curent, veniturile companiei au crescut cu 33% față de media anului trecut, până la 8.32 miliarde dolari, astfel că atingerea țintei de venituri prognozată pentru trimestrul Q2 nu ar trebui să dea niciun fel de emoții investitorilor.

Totuși, contracția rapidă a pieței smartphone pe fondul unei recesiuni globale în plin avânt probabil că va frâna și vânzările MediaTek prognozate pentru luna iunie, însă nu atât de mult încât să umbrească parcursul deja foarte bun al producătorului sud-coreean.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult