Micron anunţă închiderea diviziei Lexar

28.06.2017
Micron anunţă închiderea diviziei Lexar

Micron, unul dintre cei mai importanţi producători de memorii şi soluţii de stocare din lume, a anunţat că va renunţa la brandul Lexar, foarte apreciat în piaţă pentru soluţiile de stocare flash. Deşi nu există o lipsă de alternative pe piaţa de carduri de memorie, cu siguranţă va exista o gaură în oferta magazinelor, Lexar oferind în general un balans foarte bun între performanţă şi preţ.

Se pare că Micron doreşte să renunţe complet la produsele realizate pentru consumatorii de rând, business-ul său cu integratori fiind în acest moment mult mai important. Compania doreşte să se concentreze pe furnizarea de memorii şi soluţii de stocare care pot fi integrate în sisteme şi dispozitive produse de parteneri.

Brandul Lexar nu va dispărea obligatoriu de pe piaţă, Micron cântărind încă posibilităţile pe care le are în prezent. Există posibilitatea ca această divizie să fie vândută în cazul în care există companii interesate să o cumpere. În acastă situaţie, fanii cardurilor Lexar nu vor avea foarte multe de pierdut. Cei care au cumpărat carduri Lexar de curând nu ar trebui să se impacienteze. În oricare situaţie, fie că Lexar se vinde, fie că se închide, Micron va oferi suport în perioada de tranziţie, deci garanţiile şi suportul tehnic vor rămâne valabile.

Dacă aveaţi pe lista de cumpărături un card de memorie Lexar şi nu ştiaţi dacă să îl cumpăraţi sau nu, probabil că ar fi indicat să nu mai aşteptaţi foarte mult, întrucât s-ar putea să nu le mai găsiţi pe stoc nicăieri. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult