Microsoft concediază 1.850 de angajaţi din divizia de smartphone-uri

25.05.2016
Microsoft concediază 1.850 de angajaţi din divizia de smartphone-uri
Microsoft a anunţat că va restructura echipa care se ocupă de dezvoltarea de smartphone-uri. Compania va concedia 1.850 de angajaţi din divizia hardware. Decizia va afecta 1.350 de angajaţi din Finlada şi 500 din alte subsidiare. Costurile asociate acestei măsuri sunt de 950 milioane de dolari, potrivit Microsoft. 
 
Compania a mai concediat anul trecut 7.800 de angajaţi din divizia de telefoane, iar săptămâna trecută a anunţat că vinde entitatea care produce telefoane feature, precum modelele Asha, către Foxconn. După toate aceste măsuri doar o mică parte dintre angajaţii veniţi după achiziţia Nokia mai rămân în Microsoft. 
 
 
Într-un memo intern trimis angajaţilor, vicepreşedintele responsabil cu divizia Windows and Devices, Terry Myerson, a spus că Microsoft va continua să susţină gama actuală de smartphone-uri Lumia, dar şi modelele produse de parteneri, şi că gigantul va dezvolta „dispozitive noi extraordinare”. El se referă probabil la seria de smartphone-uri Surface care ar trebui să fie anunţată la începutul anului viitor. În anunţ se specifică faptul că Microsoft nu va mai lansa smartphone-uri pentru consumatori sub brand propriu, ci doar modele pentru clienţii companii. 
 
Citeşte şi: Este posibil ca Intel să fi ruinat planul Microsoft de a câştiga cotă de piaţă în industria smartphone-urilor
 
Potrivit celor mai recente date furnizate de firma de cercetare a pieţei Gartner, cota de piaţă a Windows Phone a scăzut sub 1% în primul trimestru al acestui an. În perioada ianuarie – martie 2016 au fost vândute, la nivel global, 2,5 milioane de smartphone-uri Windows Phone, echivalentul unei cote de piaţă de 0,7%. În primul trimestru din 2015 Windows Phone înregistra, potrivit Gartner, o cotă de piaţă de 2,5%. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult