Microsoft este cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple pe bursă

01.11.2021
Microsoft este cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple pe bursă

La închiderea burselor de vineri seară, Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, cu o valoare estimată la 2,49 trilioane de dolari americani. Astfel, Apple ajunge pe locul al doilea, după ce raportul fiscal pentru cel de-al treilea trimestru a dus la scăderea valorii acțiunilor, în ciuda încasărilor record și vânzărilor în creștere. Totuși, Apple nu este foarte departe de valoarea Microsoft, fiind în continuare evaluată la 2,48 trilioane de dolari americani.

Microsoft valorează aproape 2,5 trilioane de dolari americani

Microsoft a mai fost în această poziție anul trecut, când a demonstrat că nu a fost afectată foarte mult de efectele pandemiei de COVID-19. Apple, la momentul respectiv în topul clasamentului, s-a lovit de probleme pe partea de producție, atât din cauza închiderii temporare a fabricilor din China, cât și din lipsa de materie primă, care a dus la întârzieri. De altfel, lipsa de semiconductori a fost și motivul pentru care Apple nu a reușit în 2021 să vândă la fel de mult pe cât estima anterior. Chiar dacă a înregistrat o creștere de 47% de la an la an în vânzările de iPhone, analiștii de business puneau vânzările și mai sus.

microsoft stocks

În comparație cu Apple, Microsoft a înregistrat o creștere de 48% a valorii acțiunilor la bursă de la an la an, pe când Apple a crescut doar cu 13%. Gigantul software a înregistrat în 2021 unele dintre cele mai mari creșteri din 2018 și până în prezent. În primul trimestru, compania a avut încasări cu 22% mai mari de la an la an, întrecând astfel estimările anterioare. Așa a ajuns și la valoare de 2 trilioane pe bursă în luna iunie, imediat după ce a anunțat Windows 11, noul sistem de operare pentru computere și cel mai mare upgrade din ultimii 6 ani.

Microsoft este una dintre puținele companii din lume care au depășit valoarea de 1 trilion de dolari, alături de Apple, Facebook, Tesla, Amazon și Alphabet. Apple, Microsoft și Saudi Aramco sunt singurele companii din lume cu valoare de peste 2 trilioane, iar Alphabet se apropie foarte mult, cu o valoare de 1,96 trilioane la momentul redactării acestui articol.

sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult