Windows 11, anunțat oficial. Ce noutăți aduce succesorul lui Windows 10

24.06.2021
Windows 11, anunțat oficial. Ce noutăți aduce succesorul lui Windows 10

Windows 11 va fi un upgrade gratuit pe care Microsoft îl oferă celor care dețin deja o licență validă de Windows 10, versiunea finală a sistemului de operare urmând să fie disponibilă din această toamnă.

Nedorind să repete experiența tranziției extrem de lentă a utilizatorilor Windows 7 la Windows 8 și apoi Windows 10, Microsoft probabil că va livra noul OS ca pe un upgrade gratuit, disponibil pentru orice PC echipat cu o versiune recentă de Windows, instalată deja folosind o cheie de licență validă.

Pentru detalii complete rămâne să urmărim anunțul oficial pregătit de Microsoft pentru această seară, livrat într-o transmisiune Live ce poate fi urmărită începând cu ora 18.00. La miezul nopții este programat și un Live Stream adresat dezvoltatorilor, conținând mai multe detalii de ordin tehnic.

Între timp, o versiune neoficială noului OS a ajuns deja pe internet. Aceasta poate fi instalată și folosită în mod obișnuit pe orice computer, iar cei care au pus mâna pe acest build Windows 11 de testare au publicat și câteva imagini cu interfața a sistemului de operare. La o primă impresie se pare că Windows 11 va fi o evoluție naturală pentru Windows 10, împrumutând însă elemente din versiunea anulată, Windows 10X.

Windows 11

Windows 11 va schimba câteva elemente de interfață, multe dintre acestea fiind deja anunțate pentru Windows 10. Astfel, s-ar putea ca tranziția la Windows 11 să nu fie atât de dificilă decât cea de la Windows 7 la Windows 10, spre exemplu. De altfel, cele două sisteme de operare au la bază foarte multe elemente comune.

Un element de noutate pentru Windows 11 este posibilitatea de a configura mai multe spații de lucru atașate aceluiași cont de utilizator (ex. pentru serviciu, pentru acasă sau pentru jocuri). O funcționalitate similară există deja la platforma iOS.

Deși utilizatorii vor avea posibilitatea să revină la vechiul Start Menu, noua versiune plasează butonul Start în centrul ecranului, iar forma de prezentare este modificată substanțial.

Microsoft anunță și o regândire modului în care sunt livrate actualizările pentru Windows 11, acestea urmând să fie livrate mai rapid și în pachete mai mici (mai ales cele pentru securitate).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult