Microsoft își pregătește ieșirea din Rusia concediind peste 400 de angajați

09.06.2022
Microsoft își pregătește ieșirea din Rusia concediind peste 400 de angajați
foto: pexels.com

Microsoft anunță reducerea ”semnificativă” a operațiunilor din Rusia, dezvoltatorul Windows închizând birouri și concediind peste 400 de angajați.

Gigantul american a anunțat încă din luna martie suspendarea tuturor vânzărilor de produse și servicii către Rusia, inclusiv consolele Xbox. Însă compania a ezitat să ia măsuri drastice, sperând că o încetare timpurie timpurie a ostilităților va permite evitarea consecințelor cele mai grave, pe plan financiar:

„Ca urmare a schimbărilor aduse perspectivelor economice și a impactului asupra afacerii noastre din Rusia, am luat decizia de a reduce semnificativ operațiunile noastre din Rusia”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft într-o declarație pentru Bloomberg News . „Vom continua să ne îndeplinim obligațiile contractuale existente cu clienții ruși, în timp ce suspendarea noilor vânzări rămâne în vigoare.”

Deși tocmai ce a recurs la concedieri colective, conducerea Microsoft susține că va ”colabora îndeaproape cu angajații” din Rusia, afectați de decizia companiei de a-și înceta operațiunile. În lipa unor date concrete din partea Microsoft, nu este clar câți angajați mai deține compania americană în această țară. Totuși, potrivit CFO-ului Microsoft, Amy Hood, Rusia aducea mai puțin de 1% din veniturile companiei la nivel global.

Cât despre efectele unei ieșiri totale a Microsoft de pe piața din Rusia, acestea vor fi resimțite cel mai tare în mediul de afaceri, mai ales de companiile care se bazează pe serviciile bazate pe tehnologii cloud și alte produse software care nu sunt utilizabile în modul offline. În schimb, pentru rușii de rând  pirateria software este practic o tradiție, pe cale să fie oficializată la nivel de stat, plecarea formală a Microsoft trecând aproape neobservată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult