Miliardar chinez: Produsele contrafăcute pot fi mai bune decât cele originale

16.06.2016
Miliardar chinez: Produsele contrafăcute pot fi mai bune decât cele originale
Majoritatea oamenilor asociază produsele contrafăcute cu calitatea proastă. Iată că sunt şi persoane care nu cred că aceasta este o „axiomă”. Jack Ma, fondatorul Alibaba, cel mai mare site de comerţ B2B din lume, crede că sunt multe cazuri în care produsele contrafăcute sunt de mai bună calitate decât cele originale. 
 
„Multe dintre produsele contrafăcute de azi sunt de mai bună calitate şi au preţ mai bun decât cele originale”, a declarat Ma la un eveniment al investitorilor. 
 
Citeşte şi: Zenfone Pegasus 3: un nou mid-range ASUS cu baterie mare pentru piaţa din China
 
Este oarecum normal ca Ma să spună acest lucru, deoarece pe Alibaba sunt foarte multe produse contrafăcute, iar mulţi oameni asociază compania cu acest tip de produse. Chiar autorităţile din China, ţara de origine a Alibaba, au acuzat compania că nu acordă suficientă atenţie activităţilor ilegale de pe platformele sale. 
 
 
Însă, Ma are dreptate până la un punct. Cel puţin pe segmentul de electronice, multe dintre produsele contrafăcute sunt asamblate în aceleaşi fabrici ca şi cele originale. De exemplu, o companie primeşte o comandă să fabrice 30.000 de carduri microSD pentru un partener cu brand de renume. Este posibil ca după ce îşi onorează comanda să rămână cu părţi nefolosite (sunt luate mai multe în eventualitatea în care unele sunt defecte) şi să mai producă o serie de carduri identice cu cele „de firmă”, dar pe care nu poate pune brandul respectiv. Fiind identice cu cele originale, aceste produse pot fi catalogate drept contrafăcute. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult