Mobile World Congress va avea loc anul acesta în Barcelona. Participanții vor fi testați pentru COVID-19

18.02.2021
Mobile World Congress va avea loc anul acesta în Barcelona. Participanții vor fi testați pentru COVID-19

GSM Association, organizatorul târgului de tehnologie Mobile World Congress (MWC) care are loc anual în Barcelona, anunță că în 2021 dorește să aibă un eveniment fizic, de dimensiuni restrânse față de edițiile trecute. Această veste vine după ce în 2020 târgul Mobile World Congress a fost anulat complet. Totuși, vor exista condiții speciale pentru cei care participă, însă nu accesul nu va fi condiționat de vaccinare.

MWC se întoarce în 2021 cu evenimente în Shanghai și Barcelona

Conform Mobile World Live, GSMA a dat undă verde atât pentru MWC Shanghai, care va avea loc săptămâna viitoare în China, cât și evenimentului tradițional, MWC Barcelona, care a fost mutat pentru perioada de vară. Anterior, cele două evenimente aveau un program inversat.

Se pare că situația din China se îmbunătățește, conform CEO-ului GSMA John Hoffman, întrucât autoritățile permit organizarea de astfel de evenimente. De altfel, acesta menționează că pentru acces la MWC Shanghai se fac teste pentru COVID-19 și sunt atent monitorizate cazurile în cazul în care apar. Desigur, și accesul este limitat doar la o bază mai mică de persoane, atent verificate.

Limita de persoane care vor participa la MWC Shanghai va fi de 20.000, față de 60.000 în 2019, când a avut loc ediția precedentă. Ceva similar se va întâmpla și cu evenimentul din Barcelona. Dacă în 2019 participau 100.000 de persoane, în 2021 ar putea participa între 40.000 și 50.000. Astfel, evenimentul din Shanghai devine un soi de test, iar pe baza lui vor fi luate deciziile finale referitoare la următorul.

GSMA va cere participanților la MWC 2021 să vină cu un test COVID negativ făcut în ultimele 72 de ore și vor exista de asemenea centre de testare la fața locului. De asemenea, GSMA plănuiește să instaleze echipamente care să permită un mediu fără atingere în cadrul evenimentului, de la înregistrare la evenimentele care au loc în cadrul târgului.

„În viziunea noastră, ar fi grozav dacă toată lumea ar fi vaccinată, dar nu ne putem baza pe asta în 2021, așa că în schimb ne putem baza pe testare înainte e eveniment pentru a ne asigura că „bula” noastră nu este doar Fira Gran Via, ci întregul oraș Barcelona.”, a declarat John Hoffman.

sursa: MWL

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult