Monese se lansează în România: IBAN-uri româneşti pentru încasarea salariilor, conturi comune pentru cupluri

06.02.2020
Monese se lansează în România: IBAN-uri româneşti pentru încasarea salariilor, conturi comune pentru cupluri

Începând cu data de 11 februarie, Monese, un nou serviciu de tip „fintech” se lansează în România. Este o alternativă la Revolut, însă vine cu un avantaj faţă de acesta. Chiar dacă ambele servicii au originile în Marea Britanie, Monese intră în România direct cu conturi IBAN din România, utilizatorii locali putând astfel să facă tranzacţii mai rapide în conturi româneşti sau să îşi poată ţine salariul pe un astfel de card.

Un alt avantaj pe care Monese îl menţionează ar fi serviciul de relaţii cu clienţii în limba română. În ciuda faptului că Revolul este prezent de câtiva ani pe piaţa din România, aplicaţia oferă acces doar la un chat în limba engleză în cazul unor probleme cu serviciul.

Monese intră în România cu un partener care are deja o prezenţă pe piaţa locală. IBAN-urile româneşti vor fi oferite de Libra Internet Bank. Utilizatorii vor putea să îşi deschidă conturi în Lei, Euro sau Lire Sterline. Toate cardurile Monese sunt MasterCard şi includ funcţionalitate de plată contactless. De altfel, Monese se lansează direct cu suport pentru Apple Pay.

Pentru a comanda un card Monese nu trebuie să achiţi decât o taxă de livrare de 19,95 lei în cazul în care alegi planul tarifar „Simple”, sau nu achiţi nimic în cazul în care aplici pentru un plan Clasic sau Premium. În cazul Clasic, doar primul card este gratuit, în timp ce toate cardurile Premium sunt livrate gratuit.

Planul Simple oferă posibilitatea de a scoate de la bancomat 1.000 lei fără comision şi cu 2% comision după, posibilitatea de a cheltui de pe un card valută în valoare de 10.000 lei fără comisioane, cu 2% după, cât şi transfer gratuit între conturi Monese din toată lumea. Pentru alte conturi, costul este de 2% sau minimum 2 euro.

Planul Clasic de 6 euro pe lună (probabil că va fi 30 lei odată ce se lansează), permite extragerea a maximum 900 euro fără comisioane de la bancomat, transferuri în valută de 9.000 euro fără comisioane (2% după depăşirea limitei) şi transferuri cu comision de 0,5% către alte conturi cu un minimum de 2 euro per tranzacţie.

În cele din Urmă, planul Premium vine cu o taxă lunară de 15 euro (în jur de 70-75 lei). Acesta este un cont fără limite. Nu există comisioane pentru tranzacţii către alte conturi, la extragere de la bancomat sau limite de cheltuit în valută.

Accesul la conturi multiple este însă gratuit pentru toţi utilizatorii, putând avea până separate pentru fiecare valută în parte. De asemenea, există accesul la plăţi recurente fără o taxă lunară.

Ceva nou ce Monese oferă şi Revolut sau alte astfel de servicii nu oferă este posibilitatea de a deschide un cont comun pentru două persoane, fiecare având un alt card fizic. Soldul şi permisiunile de utilizare sunt comune între cei doi utilizatori, în timp ce soldul contului este comun.

În acest moment, aplicaţia include şi un program de fidelizare pentru utilizatori, aceştia putând „câştiga” până la 25 de euro pentru fiecare prieten înscris în Monese. La 48 de ore după prima tranzacţie a celui care şi-a făcut cont cu codul tău, amândoi primiţi 10 euro. După ce prietenul cheltuie 500 de euro prin Monese (fie pentru cumpărături, fie face transferuri), mai primeşti încă 15 euro. Probabil că programul va fi adaptat la moneda noastră locală de pe 11 februarie (50 + 75 lei).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult