OTP Bank adaugă suport pentru Apple Pay în România

25.11.2019
OTP Bank adaugă suport pentru Apple Pay în România

Încă o bancă din România a adăugat suport pentru sistemul de plăţi Apple Pay de pe iPhone, Apple Watch, iPad şi computerele Mac. Cardurile de credit şi debit eliberate de OTP Bank pot fi acum înscrise în aplicaţia Wallet, iar plata cu telefonul sau ceasul este acum posibilă pe dispozitivele mobile Apple în regim contactless, în timp ce plăţile de pe tabletă şi computer sunt posibile pentru magazinele online care au suport pentru Apple Pay.

Înscrierea în aplicaţia Wallet este la fel de simplă ca în cazul cardurilor de la oricare altă bancă cu suport pentru Apple Pay. Nu trebuie decât să deschizi aplicaţia de pe telefon, să adaugi un nou card, introduci datele de pe acesta şi apoi adaugi codul trimis prin SMS de pe numărul de telefon ataşat contului personal din bancă.

Pentru plată cu telefonul sau ceasul nu trebuie apoi să mai introduci PIN-ul cardului, indiferent de sumă, întrucât fiecare tranzacţie este autentificată biometric folosind senzorul de amprentă Touch ID sau senzorul de recunoaştere facială Face ID, în timp ce ceasul este protejat cu cod PIN atunci când îl pui la mână. Autentificarea pe tabletă sau MacBook se realizează folosind senzorii Touch ID sau Face ID (pe doar pe iPad Pro). Alternativ, toate tranzacţiile, indiferent de dispozitivul folosit, poate fi autentificat şi prin PIN-ul de blocare al dispozitivului.

Folosind Apple Pay la OTP Bank poţi cumpăra inclusiv în rate, folosind un card de credit, în aceleaşi condiţii pe care le-ai avea cu un card fizic, în timp ce toate limitele de plată sunt la fel ca în cazul celor realizate cu un card.

OTP Bank se alătură astfel băncilor ING, Banca Transilvania, Raiffeisen, UniCredit Bank şi BCR, cât şi serviciilor de tip „fintech” precum Revolut, Orange Money sau Monese. Apple Pay în România funcţionează exclusiv pe carduri de tip Visa sau MasterCard şi cu carduri de bonuri de masă Edenred.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult