Motivele pentru care co-fondatorul Ethereum renunță la monedele virtuale

19.07.2021
Motivele pentru care co-fondatorul Ethereum renunță la monedele virtuale
Foto: Profimedia Images

Anthony Di Iorio, co-fondator al Ethereum, blockchain-ul pe care este bazată Ether, a doua cea mai populară monedă virtuală din lume, vrea să renunțe definitiv la această industrie.

Canadianul, în vârstă de 48 de ani, a declarat că monedele virtuale sunt prea riscante. Mai mult, temerile legate de propria siguranță l-au făcut să își regândească viitorul. Totodată, potrivit lui, monedele virtuale reprezintă doar o mică parte din ceea ce are nevoie lumea.

Di Iorio este însoțit încă din 2017 de o echipă de agenți de securitate. „Nu mă simt în siguranță în acest spațiu”, a declarat el, pentru Bloomberg.

Citește și: Povestea tristă a co-fondatorului Dogecoin. Și-a vândut criptomonedele pentru o mașină second-hand

Antreprenorul plănuiește să vândă compania pe care a fondat-o, Decentral, pentru a se concentra pe filantropie și alte proiecte care nu au legătură cu domeniul blockchain și criptomonedele. Firma Decentral, fondată în 2014, oferă portofele digitale și alte servicii pentru cei care dețin monede virtuale.

Di Iorio crede că startup-ul valorează sute de milioane de dolari. Forbes a estimat că antreprenorul canadian are o avere de aproximativ 1 miliard de dolari.

Canadianul a pus bazele Ethereum în 2014, în Elveția, alături de alte șapte persoane. Dintre acestea, doar Vitalik Buterin, cel care a propus proiectul în 2013, mai lucrează la blockchain.

Ethereum este astăzi baza pentru mii de alte monede virtuale, aplicații și proiecte. La momentul redactării articolului, Ether avea o capitalizare de aproape 220 de miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI:

Legătura puțin cunoscută dintre Ethereum și World of Warcraft

Un bărbat oferă consiliului local 50 de milioane de lire pentru a-l lăsa să caute bitcoin la groapa de gunoi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult