Motivul pentru care acțiunile Kodak au crescut cu peste 300% într-un timp scurt

Autor: Adrian Popa 30.07.2020
Motivul pentru care acțiunile Kodak au crescut cu peste 300% într-un timp scurt
Foto: Pixabay

Kodak (KODK) este o companie despre care auzim rareori câte ceva, dar acțiunile sale au „explodat” recent, crescând cu peste 300%.

Nu, fostul mare producător de aparate foto nu a adus pe piață vreun gadget deosebit, ci s-a reorientat spre un nou domeniu. Kodak va deveni o companie farmaceutică, transmite CNN.

Președintele Donald Trump a anunțat marți că firma va primi 765 de milioane de dolari de la guvern pentru a lansa Kodak Pharmaceuticals. Compania va produce inmgrediente generice necesare în industria farmaceutică, pentru a reduce dependența SUA de producătorii străini, mai ales cei din China.

Citește și: 5 mărci de electronice care au înviat din morţi. Iată cum au ajuns brandurile Nokia, Kodak sau Akai să primească o nouă şansă

Kodak a trecut prin procedura de faliment în urmă cu opt ani

După anunțul făcut de Trump, acțiunile companiei au crescut cu peste 300% în ultimele 24 de ore. New York Stock Exchange a trebuit să oprească tranzacționarea titlurilor de mai multe ori miercuri din cauza cererii foarte mari.

Transformarea nu este neașteptată. Kodak a devenit – după falimentul din 2012, în care a vândut brevete în valoare de peste 500 de milioane de dolari – un producător de materiale și substanțe chimice.

Compania produce deja ingrediente importante pentru unele produse farmaceutice.

Kodak va construi cu creditul primit, în următorii trei ani și jumătate, o nouă fabrică. Compania va angaja 359 de persoane, cele mai multe în statul New York. Indirect, vor fi create 1.200 de locuri de muncă.