Motivul pentru care acțiunile Kodak au crescut cu peste 300% într-un timp scurt

30.07.2020
Motivul pentru care acțiunile Kodak au crescut cu peste 300% într-un timp scurt
Foto: Pixabay

Kodak (KODK) este o companie despre care auzim rareori câte ceva, dar acțiunile sale au „explodat” recent, crescând cu peste 300%.

Nu, fostul mare producător de aparate foto nu a adus pe piață vreun gadget deosebit, ci s-a reorientat spre un nou domeniu. Kodak va deveni o companie farmaceutică, transmite CNN.

Președintele Donald Trump a anunțat marți că firma va primi 765 de milioane de dolari de la guvern pentru a lansa Kodak Pharmaceuticals. Compania va produce inmgrediente generice necesare în industria farmaceutică, pentru a reduce dependența SUA de producătorii străini, mai ales cei din China.

Citește și: 5 mărci de electronice care au înviat din morţi. Iată cum au ajuns brandurile Nokia, Kodak sau Akai să primească o nouă şansă

Kodak a trecut prin procedura de faliment în urmă cu opt ani

După anunțul făcut de Trump, acțiunile companiei au crescut cu peste 300% în ultimele 24 de ore. New York Stock Exchange a trebuit să oprească tranzacționarea titlurilor de mai multe ori miercuri din cauza cererii foarte mari.

Transformarea nu este neașteptată. Kodak a devenit – după falimentul din 2012, în care a vândut brevete în valoare de peste 500 de milioane de dolari – un producător de materiale și substanțe chimice.

Compania produce deja ingrediente importante pentru unele produse farmaceutice.

Kodak va construi cu creditul primit, în următorii trei ani și jumătate, o nouă fabrică. Compania va angaja 359 de persoane, cele mai multe în statul New York. Indirect, vor fi create 1.200 de locuri de muncă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult