Fotografie realizată cu iPhone 4, printre câștigătoarele de la 2020 iPhone Photography Award

23.07.2020
Fotografie realizată cu iPhone 4, printre câștigătoarele de la 2020 iPhone Photography Award

O fotografie realizată cu un iPhone 4, smartphone lansat în 2010, se află printre imaginile câștigătoare din competiția 2020 iPhone Photography Awards (IPPA).

Au fost zeci de câștigători, în 18 categorii, iar printre aceștia se numără și un fotograf care a folosit smartphone-ul vechi de 10 ani.

Premiul cel mare și titlul de fotograful anului i-a revenit britanicului de origine indiană Dimpy Bhalotia, cu imaginea „Flying Boys”, în care apar trei băieți care sar de pe un zid în fluviul Gange. Fotografia a fost realizată cu un iPhone X.

„Flying Boys” (Foto: IPPA/Dimpy Bhalotia)

Pe primul loc în competiție s-a situat Artyom Baryshau din Belarus, cu fotografia „No Walls”. Aceasta a fost realizată cu un iPhone 6, smartphone lansat în 2014.

Competiția are reguli stricte

Fondatorul IPPA, Kenan Aktulun, a declarat că sunt trimise zeci de mii de fotografii în competiție, în fiecare an. Juriul este format din oameni diverși care spun „povești vizuale” în diferite domenii. Aceștia analizează imaginile fără să știe cine le-a realizat.

Imaginile trebuie să fie realizate cu un smartphone iPhone sau cu o tabletă iPad. Fotografiile din concurs nu pot fi editate cu programe desktop. Sunt permise doar modificări realizate cu aplicații pentru smartphone-uri și tablete marca Apple. Uneori, fotografiile trebuie trimise și în formă originală, de pe iPhone sau iPad, pentru verificări suplimentare.

Una dintre imaginile câștigătoare din acest an a fost realizată cu un iPhone 4, ceea ce confirmă teoria că o cameră scumpă nu te face automat fotograf. Fotografia a fost realizată de Omar Lucas și s-a situat pe primul loc în categoria „People”.

Imaginea câștigătoare la categoria „People” (Foto: IPPA/Omar Lucas)

La momentul lansării, iPhone 4 avea una dintre cele mai bune camere de pe piață. Senzorul de 5 MP de pe dispozitiv oferă suport HDR.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult