Netflix va avea și selecție de jocuri pentru mobil, complet gratuită pentru abonați

21.07.2021
Netflix va avea și selecție de jocuri pentru mobil, complet gratuită pentru abonați

Netflix este unul dintre cele mai populare servicii de streaming video, iar în curând ar putea deveni și mai popular pentru pasionații de jocuri pe mobil.

Fără a crește prețul abonamentului, compania americană speră să devină un nume de referință și în industria de gaming, oferind abonaților deja foarte numeroși acces la o selecție exclusivă de jocuri pentru smartphone. Măsura are un potențial enorm pentru creșterea bazei de abonați Netflix, atingând un domeniu care nu are neapărat legătură cu subiectul filme și seriale.

Vestea a fost dată cu ocazia celui mai recent buletin pentru investitori, arătând venituri anuale de 7.3 miliarde dolari, ceea ce echivalează cu o creștere anuală de aproximativ 19%. Astfel, Netflix deține nu mai puțin de 209 milioane de abonamente plătite, în creștere cu 11% față de anul anterior. Din punct de vedere al veniturilor medii per utilizator, creșterea este de 8%.

Netflix consideră jocurile drept o altă categorie în care se poate extinde. De ajutor este și faptul că pe această nișă compania are deja puțină experiență anterioară cu livrarea de conținut interactiv, cum ar fi Black Mirror Bandersnatch și jocurile lor Stranger Things

Deocamdată nu este clar ce tip de jocuri are în vedere Netflix sau cum intenționează să livreze aceste titluri prin intermediul platformei mobile. De asemenea, compania nu oferă un calendar de lansare, fapt ce indică un nivel mai degrabă incipient al pregătirilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult