Nokia pierde un reprezentant cheie: Qualcomm îl angajează pe Juho Sarvikas, fostul Chief Product Officer HMD Global

07.04.2021
Nokia pierde un reprezentant cheie: Qualcomm îl angajează pe Juho Sarvikas, fostul Chief Product Officer HMD Global
foto: News18 Tech

HMD Global, compania finlandeză care dezvoltă în prezent smartphone-uri Nokia, a pierdut unul dintre cei mai vizibili reprezentanți ai săi: pe Juho Sarvikas, care până de curând servea drept Chief Product Officer. Înainte de HMD, acesta a fost șeful diviziei de telefoane Nokia non-smart sub tutela Microsoft și a ocupat diverse alte posturi în cadrul Nokia înainte de achiziția companiei americane. Acum, Juho Sarvikas ajunge în „ograda” Qualcomm, lider pe piața de chipset-uri pentru smartphone-uri.

Juho Sarvikas de la HMD Global se va ocupa de afacerile Qualcomm din SUA

Nu este clar dacă plecarea lui Juho Sarvikas de la HMD Global către Qualcomm este un semn că producătorul finlandez nu o duce foarte bine, însă dacă ne uităm pe rapoartele de vânzări din ultimii doi ani, Nokia nu prea mai apare în topuri. Locurile ocupate de telefoanele produse de HMD Global au fost acaparate acum de producători din China precum Xiaomi și Oppo. De altfel, Nokia nici nu prea a mai lansat foarte multe telefoane competitive în ultima perioadă, abandonând complet segmentul high-end și concentrându-și eforturile spre modele de medie..

În cadrul Qualcomm, Sarvikas va servi două roluri: SVP (senior vice president) al Qualcomm, cât și Președinte al operațiunilor Qualcomm din America de Nord. Anunțul a fost făcut pe Twitter, Jim Cathey, SVP și Președinte Qualcomm Global Business, felicitându-l pe Juho Sarvikas public.

Qualcomm se află însă într-o poziție interesantă în 2021. Până acum, producătorul american de procesoare pentru platforme mobile era compania dominantă din industrie, însă pe parcursul anului 2020, MediaTek a reușit să vândă mai multe procesoare decât acesta. Astfel, Qualcomm ajunge pe locul al doilea. Având în vedere criza de semiconductoare la nivel mondial, este greu de crezut că vom vedea vreo schimbare în cursul anului 2021 în clasamentul celor mai mari producători de cipuri pentru mobil.

via Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult