Nvidia ar putea realiza 300 miliarde dolari profit de pe urma tehnologiilor AI, până în anul 2027

25.07.2023
Nvidia ar putea realiza 300 miliarde dolari profit de pe urma tehnologiilor AI, până în anul 2027

Nvidia și-ar putea depăși de până la 10 ori prognozele de venituri anticipate până în anul 2027, compania devenind principal beneficiar al cererii de echipamente pentru accelerare AI.

Deși, unii critici susțineau spre finalul bulei crypto că Nvidia este o companie supraevaluată, cererea pentru produsele sale fiind umflată în mod artificial de către minerii de criptomonede, iată că lucrurile au evoluat într-o direcție extrem de favorabilă pentru compania americană, care a pivotat fără prea multe convulsii către o bulă cu potențial și mai mare. Vorbim, desigur, despre ascensiunea Chat GPT și dependența practic exclusivă față de soluțiile de procesare Nvidia. Astfel, deși cererea va putea fi în cele din urmă acoperită și de alți furnizori (ex. AMD), momentan, creatorul GeForce deține practic un monopol asupra soluțiilor de accelerare AI pentru centre de deate.

În urma veștii primite, cotația acțiunilor companiei a încheiat ziua de luni cu o creștere de 0.7%, adăugând la creșterea de 205% consemnată deja pentru anul în curs.

Așteptările sunt ca Nvidia să-și păstreze poziția dominantă în piața de cip-uri pentru accelerare AI cel puțin până în anul 2027, oferind câștiguri aproape garantate investitorilor care aleg să-și plaseze fondurile în acțiuni Nvidia.

„Odată cu accelerarea cererii pentru soluții de accelerare AI, vedem oportunități semnificative pentru furnizorii hardware care alimentează aceste nevoie, în special pentru soluțiile livrate de Nvidia”, declară Vijay Rakesh, un analist cu reputație în domeniu. Potrivit acestuia, cotațiile acțiunilor Nvidia ar putea depăși cu ușurință 530 dolari, de la 457 dolari la nivelul cotațiilor actuale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult