O criptomonedă populară a fost dezvoltată cu ajutorul lui Edward Snowden

29.04.2022
O criptomonedă populară a fost dezvoltată cu ajutorul lui Edward Snowden
Foto: Profimedia Images

Edward Snowden a fost implicat în lansarea uneia dintre cele mai populare criptomonede care oferă un grad ridicat de anonimitate și confidențialitate. Dezvăluirea a fost făcută de un reprezentant al Electric Coin Company, organizația care a dezvoltat Zcash (ZEC), pentru publicația Decrypt.

Potrivit sursei citate, Snowden este unul dintre cei șase oameni care au deținut o parte din cheia privată folosită pentru crearea criptomonedei. Înaintea, identitatea lor era cunoscută sub pseudonimul „John Dobbertin”.

După ce moneda virtuală a fost creată, cei șase au distrus cheile. „Dacă cineva are avea acces la această cheie privată ar putea falsifica Zcash fără să se știe”, a declarat Josh Swihart, vicepreședinte senior în cadrul Electric Coin Company. Astfel, pentru ca acest lucru să fie imposibil era suficient ca doar unul dintre cei șase creatori să își distrugă partea din cheie.

Tranzacțiile cu ZEC, aproape imposibil de urmărit?

Creatorii Zcash au implementat o unealtă criptografică, numită Zero-Knowledge Proof, care le oferă participanților la tranzacții opțiunea să le ascundă. Aceasta le permite utilizatorilor să tranzacționeze fără ca niciunul dintre ei să își dezvăluie adresa celorlalți.

Citește și: O țară vinde token-uri Bitcoin confiscate în valoare de 75 mil. de euro pentru a ajuta Ucraina

Este ascunsă, de asemenea, valoarea tranzacțiilor, potrivit dezvoltatorilor ZEC.

Pe lângă aceste calități, Zcash mai are un avantaj. ZEC face parte din grupul select al celor mai profitabil de minat criptomonede în 2022. Cea mai bună opțiune este folosirea unui accelerator grafic (GPU).

Edward Snowden a participat la proiect pro bono

Snowden trăiește în exil în Rusia după ce a fost acuzat de spionaj de guvernul SUA, în 2013. El a dezvăluit informații despre programul de supraveghere derulat de agenția de informații NSA.

Potrivit Electric Coin Company, Snowden nu a fost răsplătit cu criptomonede sau bani pentru implicarea lui în lansarea Zcash.

„A făcut-o ca pe un serviciu, un bun public și deoarece crede în confidențialitate”, a declarat Swihart.

În acest moment există peste 70 de monede digitale care oferă un nivel ridicat de protecție pentru datele utilizatorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult