OnePlus concediază anagajați în Europa, în unele birouri 80% din personal

25.04.2020
OnePlus concediază anagajați în Europa, în unele birouri 80% din personal

La nici două săptămâni după lansarea seriei OnePlus 8, producătorul chinez al smartphone-urilor a început să concedieze un număr mare de angajați în Europa. Se pare că situația nu are legătură cu pandemia COVID-19, transmite Engadget.

Compania și-a redus semnificativ numărul de angajați la birourile din Germania, Marea Britanie și Franța, în unele cazuri cu 80%. Anul trecut, OnePlus a renunțat la birourile din alte două piețe mari, Spania și Italia.

Compania nu a făcut concedieri la birourile din Danemarca, Finlanda și Olanda. Pe piețele respective produsele companiei se vând bine. Astfel, Helsinki, capitala finlandeză, va deveni cartierul general european al chinezilor. Înainte, sediul central era la Londra.

În Marea Britanie un singur operator telecom, Three, are în ofertă smartphone-uri OnePlus. Înainte, dispozitive ale mărcii au fost oferite de către O2 și EE, dar nu se știu motivele pentru care parteneriatele nu au mai continuat.

Potrivit lui Ben Wood, analist la firma de cercetare CCS Insight, brandul chinez are dificilutăți în a atrage clienți din afara grupului său fidel de fani, iar lansarea de telefoane scumpe i-a deranjat pe aceștia. „Există sentimentul că OnePlus a picat în capcana în care promite foarte multe dar nu livrează, situație care, ironic, este complet opusă modului în care compania a acționat în primele ei zile”, a declarat Wood, pentru sursa citată.

Situația s-ar putea schimba cu lansarea OnePlus 8 Lite, un dispozitiv ieftin și performant care ar putea atrage din nou fanii vechi ai mărcii.

Nici lansarea OnePlus 8 nu este lipsită de probleme. Primele unități livrate clienților au probleme cu ecranul.

Foto: Flickr/keso s

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult