Primele unități OnePlus 8 Pro livrate clienților au probleme cu ecranul

24.04.2020
Primele unități OnePlus 8 Pro livrate clienților au probleme cu ecranul

După ce posesorii de telefoane Galaxy S20 Ultra au semnalat colorarea ecranului în verde, acum este și rândul utilizatorilor OnePlus 8 Pro să reclame aceeași problemă, la pachet cu alte câteva simptome.

Aparent, producătorii smartphone nu sunt foarte bine acomodați cu noile generații de ecrane ultra-performante, capabile să folosească adâncimi de până la 10 biți per canal de culoare și rate variabile de împrospătare a imaginii. Așa se face că și modelul OnePlus 8 Pro are probleme oarecum similare vârfului de gamă Samsung, ecranul cu rezoluție QHD+ și rată de refresh la 120Hz dând „rateuri” în anumite situații.

Din fericire, problemele par să fie unele de natură software, producătorul OnePlus neglijând în eforturile sale de a aduce cât mai devreme pe piață noul flagship câteva etape esențiale de testare și calibrarea versiunii de Android pentru compatibilitatea perfectă cu hardware-ul folosit.

Variind de la o aplicație la alta, simptomele pot fi colorarea ecranului în verde atunci imaginea este predominant în nuanțe de gri, auto-ajustarea contrastului cu pierderea detaliilor în porțiunile întunecoase din imagine, problema manifestându-se inclusiv la rularea clipurilor video.

Spre deosebire de modelul Samsung, ajustarea manuală a setărilor pentru imagine nu pare să aibă efect.

Confirmând problemele semnalate, producătorul anunță că investighează situația. Între timp, fanii care s-au grăbit să obțină la precomandă cel mai nou flagship OnePlus se arată nemulțumiți de nivelul îndoielnic de calitate oferită, unii dintre aceștia alegând deja să returneze telefonul pentru care au plătit aproximativ 1000 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult